Premjeras apibrėžė, kas yra vidurinė klasė Lietuvoje

Premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad nėra progresinių mokesčių priešininkas ir Vyriausybė neatsisako esminės mokesčių pertvarkos. Tačiau, anot S. Skvernelio, į mokesčių pertvarką reikia žiūrėti sistemiškai, neeksperimentuojant.

„Ji (Mokesčių reforma - ELTA) bus padaryta remiantis objektyviais kriterijais, o ne vienu ar kitu spontanišku veiksmu. Taip, manau, esame pribrendę (progresiniams mokesčiams - ELTA), bet turime labai aiškiai ir suprantamai tiek visuomenei, tiek politikams pasakyti, kokie yra pliusai ir minusai, kokia gali būti tiesioginė nauda ir kokia gali būti netiesioginė žala. Dėl to spontaniškų sprendimų aš nepalaikysiu“, - kalbėjo Premjeras.

Kaip vieną didžiausių progresinių mokesčių minusų S. Skvernelis įvardijo tai, kad gali būti surenkama mažiau mokesčių. Taip pat, anot Ministro Pirmininko, įvedant progresinius mokesčius itin svarbu nežlugdyti besiformuojančios viduriniosios klasės ir iniciatyvių, daug dirbančių žmonių.

„Žinių radijuje“ S. Skvernelis teigė, kad viduriniąją klasę Lietuvoje galima apibrėžti pagal pajamas, kurios svyruoja nuo 1000 iki 1500 eurų. Šiame pajamų segmente išsidėsčiusią visuomenę, anot Premjero, galima vadinti „viduriniuoju sluoksniu“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

debilui skverneliui

debilui skverneliui portretas
Debilas mentas net nesuvokia ir nežino kas yra vidurinė klasė.Aiškinu pusgalviui kad vidurinės klasės pajamos Lietuvoje su tokiom maisto ir paslaugų kainom vienam asmeniui prasideda nuo 3000 eur .1000 gaunantys jau ne vidurinioji klasė o žemos klasės balansuojančios ant skurdo ribos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių