Po žinios iš Vyriausybės – prekybininkų atstovės reakcija: mums šokas

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė sako, kad prekybininkus šokiravo Vyriausybės sprendimas atidėti planuotą prekybos atidarymą.

R. Vainienė Vyriausybės posėdyje tikino, kad koronaviruso židinių prekybos vietose yra mažai, o prekybos centrai patys pasiūlė saugumo priemones.

„Mums truputėlį šokas. Suprantame atvejų didėjimo problematiką, tačiau iš kitos pusės nelabai suprantame, kuo čia ta likusi neatidaryta prekyba, yra dėta“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė R. Vainienė.

Pasak jos, situacija prekybos sektoriuje yra „labai, labai bloga“, o dabartinis paramos mechanizmas nėra tinkamas visiems prekybininkams.

R. Vainienės teigimu, tokio ilgo nepertraukiamo prekybos uždarymo kitose šalyse nebuvo.

Rūta Vainienė

„Situacija yra tragiška. Keturi mėnesiai uždarymo, to nėra buvę nė vienoje pasaulio valstybėje“, – sakė prekybininkų atstovė.

 

 

„Būdavo uždaro, atidaro, ir tai tikrai būtų geresnis variantas, nei dabartinis non-stop, kai kam keturių mėnesių, uždarymas be paramos“, – tvirtino R. Vainienė.

Premjerė Ingrida Šimonytė apgailestavo, kad prekybos atvėrimo klausimas nukeltas, ji teigė, kad konkrečios atvejų augimo priežastys nėra aiškios.

Situacija yra tragiška. Keturi mėnesiai uždarymo, to nėra buvę nė vienoje pasaulio valstybėje.

„Man žiauriai apmaudu, kad taip yra. Tik bėda yra ta, kad jeigu mes savo sprendimų paisytume, manau, kad po savaitės būtume toje situacijoje, kad visa Lietuva pagal atvejų skaičių būtų „juodojoje zonoje“, – posėdyje sakė I. Šimonytė.

„Norėčiau, kad mums papildomai nereikėtų svarstyti kažką uždaryti. Todėl šią savaitę stebėdami šią situaciją tikimės greičiau sulaukti momento, kada galėtume šį sprendimą įgyvendinti. Bet esate ne tik jūs, puikiai girdite patys, kad diskusijos apie prekybą tuoj pat sukelia diskusijas apie kitas veiklas“, – tvirtino premjerė.

I. Šimonytės teigimu, prekybos įmonės yra antroje vietoje po apdirbamosios pramonės pagal nustatomų protrūkių ir židinių skaičių.

„Akivaizdu, kad ne pati prekyba yra problema ir ne pati parduotuvė, o žmonių kontaktai, kurie per atvertus traukos centrus intensyvėja“, – spaudos konferencijoje sakė premjerė.

Vyriausybė praeitą savaitę skelbė, kad parduotuvės prekybos centruose, taip pat turgavietėse gali būti atidarytos nuo balandžio 12 dienos, tačiau trečiadienį nusprendė šio klausimo nesvarstyti, atsižvelgiant į didėjantį sergamumą koronavirusu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patys kalti

Patys kalti portretas
Reiskia esate patenkinti gaunama kompensacija ir kitomis ismokomis, nes kitu atveju butu senai paruosti ieskiniai valstybei. Maziau kalbu, daugiau darbu. Pastebejau, dazniau snekama, žadama, bet galutinio rezultato nematyti. Miegate verslininkai. Kaip ir visi LT zmones, kaip marionetes, ka pasako, ta ir daro. Rytoj sugalvos mokesti uz ora, visiems bus gerai ir tyles, kentes. Poryt sugalvos mokesti uz isleistas organizmo dujas, vel tyles ir mokes. Atsibuskite zmones. Imkite pavyzdi is vokieciu, olandu, lenku, belgu, kitu vakaru valstybiu. Jie nebijo priesintis, nes ju kantrybe ne gelezine.

Lida

Lida portretas
Specialiai matyt ryte vienaip sako,vakare kitaip ,kad žmonės nesusigaudytu,pasimestu,tokia taktika.o iš tiesų juk akivaizdu,kad naikina smulkųjį versla

Anonimas

Anonimas portretas
keista kad nesvarstomas uzdarytos veiklos palaisnis atidarymas. vis norma kad butu banga ir kad zmones pultu i centrus parduotuves vienu metu kas ir didina uzsikretmu skaiciu tarp zmoniu. idimu kam tai naudinga .. krantinas..
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių