Pieno supirkimo iš stambiųjų ūkių kainos išlaiko europinį vidurkį

Šių metų septynių mėnesių vidutinės natūralaus pieno supirkimo kainos iš Lietuvos stambiųjų ūkių buvo artimos europiniam vidurkiui, o kai kurios šalies pieno perdirbimo įmonės už žaliavą mokėjo net daugiau, nei vidutiniškai didžiosios Europos pieninės.

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, Lietuvos pieno perdirbimo įmonės už natūralų pieną stambiesiems pieno ūkiams 2019 metų sausio-liepos mėnesiais vidutiniškai mokėjo 327 eurus už toną.

Ministerijos interneto svetainėje skelbiamais duomenimis, pagal septynių mėnesių vidurkį daugiausiai už natūralų pieną stambiesiems pieno gamintojams mokėjo „Marijampolės pieno konservai“ (338 eurus) ir „Vilkyškių pieninė“ (332 eurus).

Mažiausiai stambiesiems tiekėjams už natūralų pieną mokėjo žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“ – 316 eurų.

Stambiaisiais žaliavos tiekėjais Lietuvoje laikomi tie, kurie parduoda daugiau kaip 40 tonų pieno per mėnesį.

Jie Lietuvoje parduoda apie 65 proc. visos superkamos pieno žaliavos šalyje.

Portalo milkprices.nl duomenimis, pieno gamintojams, parduodantiems daugiau nei 500 tonų pieno per metus, didžiosios Europos Sąjungos pieninės už standartinių rodiklių pieną (4,2 proc. riebumo ir 3,4 proc. baltymingumo) per šių metų septynis mėnesius mokėjo vidutiniškai 334 eurus už toną.

Šįmet brangiausiai pasaulyje pienas superkamas Jungtinėse Valstijose – čia septynių mėnesių vidurkis už žalio pieno toną siekė 350 eurų.

Tuo tarpu Naujojoje Zelandijoje vidutinė kaina už žaliavą minimu laikotarpiu sudarė 296 eurus už toną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestutis

Kestutis portretas
Apie ismokau eu pieninikams pasidomekite,kiek gaunavokieciai ar olandai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių