Pernai lietuviai skolinosi mažiau, bet dėl valstybės skolos džiaugsmo nėra

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai 2017 metus baigė su bendra beveik 800 mln. eurų skola, įmonės – su beveik 900 mln. eurų pradelsta skola.

Tiesa, ekonomistai atkreipia dėmesį, kad skolų sumos kasmet vis mažėja, o šiuo klausimu praėję metai lietuviams buvo vieni geriausių per visą nepriklausomybės laikotarpį. Visai kita situacija – kalbant apie mūsų valstybės skolą.

Pasak „Danske Bank“ vyriausiojo Baltijos šalių ekonomisto Roko Grajausko, drąsiai galime kalbėti apie teigiamą tendenciją, kuri rodo gerėjančią finansinę situaciją.

„Tai rodo, kad gyventojų finansinė situacija taisosi, atlyginimai auga, nedarbas mažėja. Kitaip tariant, tų gyventojų, kurie negalėtų susimokėti skolų, komunalinių mokesčių, mažėja. Turime ir įmones, kurių finansinė situacija gerėja. Keli metai iš eilės pakankamai sparčiai auga įmonių pajamos. Ekonominis ciklas pereina į viršutinę dalį“, – sako ekonomistas.

Kitas klausimas – valstybės skola. Statistikos departamento duomenimis, trečiąjį metų ketvirtį valstybės skola siekė apie 16 mlrd. eurų. Skirtingai nei gyventojų ir įmonių pradelstų skolų atveju, valstybės skola per metus ūgtelėjo. Ji sudaro apie 40 proc. Lietuvos BVP.

Ką gyventojai mano apie valstybės skolą? Apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o konservuoti triperiai

o konservuoti triperiai portretas
mano kad kubilas dievas...

Mirk iš juoko

Mirk iš juoko portretas
Apkvailinti runkeliai dar iki šiol galvoja, kad Kad Kubiliai Lietuvą praskolino.

...

... portretas
Žinant kad ta valstybės skola prie 'konservų' padidėjo trigubai - KODĖL tik kitos šalys savo buvusius premjerus teisia?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių