Pelno mokesčio lengvata kino gamintojams pasinaudojo 17 investuotojų

  • Teksto dydis:

2014 metais pradėta taikyti mokesčių lengvata kino gamintojams sudarė būtinas sąlygas konkuruoti tarptautinėje rinkoje - išaugo susidomėjimas kino juostas filmuoti Lietuvoje, tačiau kino prodiuserių teigimu, filmų gamybos paslaugų eksporto rinkos, kaip ir jos rėmėjų gretų, potencialas Lietuvoje dar toli gražu neišnaudotas, o kol kas lengvata pasinaudojo tik keliolika šalies bendrovių, jos per dvejus metus jau spėjo susigrąžinti apie 4 mln. eurų mokesčių, rašo "Verslo žinios".

Lietuvos kino centro duomenimis, pernai nufilmuoti 7 užsienio gamybos filmai už 12 mln. eurų ir 17 investuotojų susimažino pelno mokestį 2,66 mln. eurų. Užpernai, Finansų ministerijos duomenimis, įmonės, neatlygintinai suteikusios lėšų filmo ar jo dalies gamybaiir pasinaudojusios pelno mokesčio lengvata, mokėtiną pelno mokestį 2014 metais sumažino apie 1 mln. eurų.

Pelno mokesčio lengvata nuo paramos filmams galioja iki 2019 metų. Nepriklausomų prodiuserių asociacijos valdybos pirmininkas Kęstutis Drazdauskas dienraščiui teigė, jog teks pradėti rūpintis, kad lengvata būtų pratęsta - ją reikės derinti su Briuseliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių