Padidėjusį „gyvatuko“ mokestį gyventojai pajuto tik po šildymo sezono

Praėjusių metų spalio mėnesį Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija priėmė nutarimą dėl vieno iš normatyvų didinimo, dėl kurių kai kuriems daugiabučių gyventojams išaugo „gyvatuko“ mokestis. Tačiau šį pakeitimą gyventojai pajautė tik pasibaigus šildymo sezonui, rašo portalas delfi.lt.

„Visai nepastebimai buvo priimtas VKEKK nutarimas dėl normatyvo karšto vandens temperatūros palaikymui padidinimo. Šio sprendimo pasekmė pasirodė tik gavus sąskaitas už gegužės mėnesį – paprastajame Vilniaus daugiabutyje minėtas mokestis išaugo daugiau nei 20 Lt”, - delfi.lt  portalui rašė nenorėjęs atskleisti savo vardo vyras.

Pasak jo, jo butui „gyvatuko“ mokestis išaugo nuo 45,2 Lt iki 64,32 Lt.

VKEKK narys Darius Biekša aiškino, kad dar spalio mėnesį priimtas komisijos nutarimas palietė tik apie 3 proc. visų daugiabučių Lietuvoje. Tiksliau – kai kuriuos šių daugiabučių gyventojus.

Kaip teigė komisijos narys, didesnio „gyvatuko“ mokesčio sulaukė tie gyventojai, kurių butuose yra gyvatukas vonioje, cirkuliacinis stovas virtuvėje ir dar vienas stovas pagalbinėse patalpose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sylumininininkas

sylumininininkas   portretas
tegu tas bieksa atpysdyna y kauna iR PAZIURU KAD NET IR KAUNE gywatukas "" pabrango stebuklyngai "" nei is sio nei si to NET 20 lt .. tegu yrodo kad pabrango teisetai ????ar galima juos irgi ywardinti vagimis - lupikautojais ?? gyvenu nuo algos iki algos ir man tas 20 lt yra nemazai , beje pastebejimas , tik baigiasi sildymas ir gywatuko kaina PYST y virsu , nors vandens pasildymo kaina beweik vienoda islieka :-))))

lina

lina portretas
Veiveriu 35 name už birželį 65 lt. Ko nenugriuvau pamačiusi. Ir prižiūri santermita(kaip ir normalūs žmonės), bet vanduo verdantis kaip ir gyvatukas. o galėtų vasarai apskritai gyvatuką atjungti.

jo

jo portretas
Zada mazinti ,o vis didina mokescius kaip galima gyventi Lietuvoje kaip tokia betvarke
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių