Nepritaria politikų iniciatyvai legalizuoti naminės degtinės gamybą

  • Teksto dydis:

Ūkio ministerija nepritaria parlamentarų pasiūlymui Lietuvoje legalizuoti naminės degtinės gamybą, kad ja kaimo turizmo sodybų šeimininkai galėtų pavaišinti svečius, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Tvarkiečiai" Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius Seime yra įregistravę Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siūlo leisti gaminti, parduoti ir vartoti iki 65 laipsnių stiprumo naminę degtinę ir kitus tradicinius gėrimus kaimo turizmo sodybose.

Gėrimus galėtų gaminti registruoti ūkininkai, teikiantys kaimo turizmo paslaugas. R. Žemaitaitis sako, kad legalizavus naminukę būtų galima surinkti mokesčių į biudžetą, kartu tai padidintų turistų, kurie atvyktų ragauti istorinio paveldo, srautą.

Ūkio ministerija Vyriausybei siūlo nepritarti iniciatyvai, nes ji prieštarauja tikslui mažinti bendrąjį alkoholio suvartojimą ir principinėms Vyriausybės programos nuostatoms.

Ūkio ministerija siūlo ūkininkams, norintiems gaminti svaigalus ir jais prekiauti, patiems steigti įmones, įsigyti reikiamas licencijas ir užsiimti alkoholio gamyba bei prekyba.

Anot „Lietuvos žinių“, R. Žemaitaitis tikino, kad Vyriausybės nepritarimas siūlomoms pataisoms neužkirs kelio jas svarstyti Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na kaipgi gali pritart ,,,,vyriausybe,,,

na  kaipgi  gali  pritart ,,,,vyriausybe,,,  portretas
juk tuomet zlugs kontrobandinio spirito ,stiklo valikliu , vaistininku spirituotu losjonu ir valerijonu , pilstuko gamintoju biznis ,juk visa vyriausybe dirba jiems ju mafija jiems vietas prie lovio nupirko ir dar nebloga ,,navara,,, moka ,o ne kazkokiems tai kaimietukams varantiems ruginuke del kaimo turistu ....

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Aš ir nesakau ne,Su didžiausiu malonumu užsukčiau,surūkyčiau gero tabako,gerą cigaretę ir pasimėgaučiau bruknių antpilu tikros letuviškos ruginukės taurele.O Škotijoje esu tai daręs nemažai kartų.Tik jų viskiai neprilygsta lietuviškai nacionaliniai ruginukei,nei skoniu,nei pasekmėmis pavartojus didesnį kiekį.Ruginukė perkošta per medžio anglis yra vaistų vaistas ir gomuriui ir nuotaikai ir vsoms ligoms.

ggg

ggg portretas
...taip tikrai viskis tikrų tikriausias samagonas :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių