Nepranešusiųjų apie nelegalią prekybą turgavietėse laukia baudos

  • Teksto dydis:

Parlamentarai pradėjo svarstyti siūlymą, kad turgaviečių administratoriai kontroliuotų nelegalią prekybą alkoholiu bei tabaku.

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė Tabako ir Alkoholio kontrolės bei Administracinių teisės pažeidimų kodekso įstatymų pataisų svarstymui - už balsavo 78 Seimo nariai, prieš - 5, o susilaikė 28 parlamentarai. Toliau pataisos bus svarstomos gruodio 11-ąją.

Jos numato, kad pastebėję pažeidimus, administratoriai turės apie tai informuoti policijos pareigūnus, kurie imsis atitinkamų veiksmų.

„Fizinis asmuo, juridinio asmens vadovas, kuris kontroliuoja turgavietę, turi užtiktinti, kad toje vietoje nebūtų prekiaujama alkoholiu ir tabako gaminiais“, - Seime teigė ūkio viceministras Marius Skorupskas. Jis atmetė priekaištus, jog tokiu būdu stengiamasi atsakomybę perkelti verslui, nušalinant valstybės institucijas, kurios turi kovoti su kontrabanda.

Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas teigė, kad turgaus vadovus reikia įpareigoti stebėti prekybą, nes turguje daugiausia realizuojama nelegalios ir kontrabandinės produkcijos

„Jeigu privačiame turguje, jo teritorijoje prekiaujama nelegalia produkcija, administratorius ar savininkas turi atsakyti“, - teigė A.Matulas.

Socialdemokratas Eduardas Šablinskas pasigedo analizės, kiek turguje parduodama kontrabandinės produkcijos.

Jei turgaviečių administratoriai neteiktų tokios informacijos policijai, jie būtų baudžiami nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kisa

kisa portretas
uz ka baust greit nei rukyt nei neisgert nei su zmona? greit baus uz tai kad kvepuojam taip kad lopeteles i sauja ir pirmyn issirinkt sau vietele kol dar laiko yra

zzz

zzz portretas
o kai prekiauja nelegaliu alkoholiu, cigaretemis, zole ir pranesa policijai, tai si , gaudama duokle, uzsimerkia i tai

jo

jo portretas
Kauno stoties turguje čigonės įkyriai siūlo cigaretes, nemanau, kad niekas to nemato, greičiau nenori matyti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių