Moksleiviams – daugiau galimybių įsigyti lengvatinius transporto bilietus

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį galutinai pritarė siūlymui mokiniams, važiuojantiems tiek miestų, tiek priemiesčių maršrutų autobusais bei troleibusais, suteikti vienodas lengvatas įsigyjant bilietus.

Už tai balsavo 64 Seimo nariai, prieš – nebuvo, susilaikė – 22.

Įstatyme įtvirtinta, kad teisę įsigyti vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo tolimojo arba vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais bilietą su 50 proc. nuolaida turi ir vaikai nuo 7 iki 8 metų.

Nustatyta, kad teisę įsigyti vienkartinį važiavimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais bilietą su 50 procentų nuolaida, o terminuotą vardinį važiavimo bilietą su 80 proc. nuolaida turi mokiniai, kurie mokosi mokyklose pagal bendrojo ugdymo programas, išskyrus pilnamečius asmenis, kurie mokosi pagal suaugusiųjų pradinio, pagrindinio, vidurinio ugdymo programas.

Teisę įsigyti vienkartinį reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais bilietą su 50 proc. nuolaida turi mokiniai nuo 7 iki 14 metų, kurie mokosi mokyklose pagal bendrojo ugdymo programas.

Įstatymo projekte pažymėta, kad prarastos vežėjų pajamos bus kompensuojamos iš savivaldybių, išdavusių šiems vežėjams leidimus vežti keleivius vietinio reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais, biudžetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KODĖL IKI 14M?AR NUO 15 JAU DIRBA?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių