Ministerija: 120 galvijų ūkių bus taikomi griežtesni išmetamųjų teršalų reikalavimai

  • Teksto dydis:

Pramoninių išmetamųjų teršalų direktyva bus taikoma Lietuvos ūkiams, kuriuose laikoma 350 ar daugiau sutartinių gyvulių galvijų ir kiaulių, 280 ar daugiau naminių paukščių, taip pat 350 sutartinių gyvulių vertę viršijantiems mišriems ūkiams.

Skaičiuojama, kad ši direktyva bus taikoma apie 120 galvijų ūkių arba mažiau nei 0,5 proc. visų Lietuvoje auginamų bandų.

Dėl to ketvirtadienį sutarta vykusiame Europos Sąjungos Aplinkos tarybos posėdyje, penktadienį pranešė Aplinkos ministerija.

„Žemės ūkio sektorius turi prisidėti prie išmetamųjų teršalų kiekio mažinimo. Tačiau turime atsižvelgti, kad ekstensyvi gyvulininkystė dėl klimato sąlygų Lietuvoje nėra plačiai taikoma, o galvijininkystės ūkiai, kuriems direktyvos pakeitimas turės didžiausią poveikį, jau dabar susiduria su neigiamu energijos, kuro ir pašarų kainų augimo poveikiu“, – pranešime sako aplinkos viceministrė Raminta Radavičienė. 

Išimtys galios ekstensyviam ūkininkavimui, taip pat numatomi pereinamieji laikotarpiai, skiriant pakankamai laiko ūkiams prisitaikyti prie naujų reikalavimų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

konservatkagebistų CHUNTA v i e t o j mėsos ,pieno

konservatkagebistų CHUNTA   v i e t o j   mėsos ,pieno  portretas
produktų ,Lietuvos gyventojus verčia valgyti VABZDŽIUS ir kitus VABALUS -- juk per didžiausią s u n k m e t į lietuvaičiai jokių SKĖRIŲ nevalgė, tai rodo, jog kgebisto OŽIO veltėdžiai , visiškai d a m u š ė gyvenimą Lietuvoje.

Pensininkas

Pensininkas portretas
Koks absurdas, naikinti mitybos grandine, dirbtinai sukelti bada, kad zmoniu atsikratyti - genocidas. Kasdien matom rodomas salis su potvyniais, sausrom, zemes drebejimais, perspejimu del sunaikinto derliaus. Salia vykstanti kara vadina genocidu, o cia kas? Vejo jegaines juroje, ar tai protinga? Kas saugos jas po vandeniu (diena, nakti)? Juk bus kaip vokietijos dujotiekiui, trumparegei..

ai

ai portretas
o kada bus taikomi bent kokie psichiatru reikalavimai kandidatuojantiems i seima?????????
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių