Maisto kainų tyrimas: prekių krepšelis vėl brangsta

Po fiksuoto kurį laiką trukusio kainų stabilizavimosi, o per didžiąsias žiemos šventes net pigimo, Pricer.lt atliktas kainų tyrimas parodė, kad vidutinis stebėjimui pasirinktų prekių ženklų krepšelis susigrąžina augimo tendencijas.

Pricer.lt duomenimis, sausį vidutinis prekių ženklų krepšelis kainavo 38,36 euro. Tai - antra pagal brangumą krepšelio kaina per pastaruosius dvejus stebėjimo metus. Brangiau prekių ženklų vidutinis krepšelis kainavo tik praėjusių metų birželį - 38,62 euro.

Palyginti su praėjusių metų gruodžiu, sausį krepšelis brango 5 proc., o palyginti su praėjusių metų sausiu, atitinkamas krepšelis, kuris kainavo 37,68 euro, brango 1,8 proc.

Pigiausiai prekių ženklų tyrimo krepšelį buvo galima įsigyti parduotuvėse „Norfa“ (37,23 euro) ir „Iki“ (37,57 euro), brangiausiai - e. parduotuvėje „Barbora“ (39,21 euro) ir parduotuvėje „Rimi“ (39,58 euro).

Sausį Pricer.lt fiksuoto maisto produktų krepšelio kainų analizė rodo, kad pigiausių maisto produktų vidutinio krepšelio Lietuvos parduotuvėse 3 mėnesius iš eilės trukęs pigimas išsikvėpė.

Sausį vidutinis pigiausių prekių krepšelis kainavo 50,80 euro. Tai - 0,7 proc. brangiau nei praėjusių metų gruodžio pigiausių produktų vidutinis krepšelis, kuris buvo pasiekęs mažiausią kainą (50,47 euro) per pastaruosius dvejus tyrimo metus.

Sausio vidutinis pigiausių prekių krepšelis buvo 6,4 proc. pigesnis nei 2018 m. sausio atitinkamas krepšelis, kai jis kainavo 54,25 euro.

Pigiausių prekių krepšelis mažiausiai kainavo parduotuvėse „Norfa“ (47,31 euro) ir „Maxima“ (48,89 euro), brangiausiai - e. parduotuvėje „Barbora“ (55,67 euro).

Pigiausio 200 g sviesto kainų skirtumas tarp parduotuvių siekė 4 centus, kilogramo bananų - 26 centus, pigiausių obuolių kilogramo - 20 centų, pigiausio pomidorų sulčių litro - 6 centus, kilogramo kiaulienos kumpio be kaulų - 1,2 euro.

Pricer.lt tyrimo metu kainos užfiksuotos sausio 28 d. Lietuvos prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“ ir internetinėje parduotuvėje „Barbora“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

babulia

babulia portretas
Ir dar sakote,kad sugryztu enigrantai.Greitai jie pravalgys cia viska.Buvo maniskiai gryze,pagyveno 3 menesius ir vel isvaziavo atgal.Gaila vaiku,bet ka padarysi jiems reikia yventi ir vaikus i moksla isleisti.Blogai,kai vaiku nera salia,nedaug mums liko gyventi sakau kaip nors.....

kas per salis

kas per salis portretas
Krv krv.. nori kad dar paskutiniai like i uzsieni pabegtu, ir taip jau nuo algos nuo sausio 1 puse nupisa mokesciam sukos,sprogdint nx visa valdzia!

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Ne ,,chernia'',pažiūrėk dar kartą,ten seniai kurie,kaip ir aš,už savo pensiją ką nors įkandamo nusipirkti negalime,tai nors prisiuostome.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių