L.Pinkevičių persekioja bankrotai

Laimutis Pinkevičius iš paskutiniųjų stengiasi gelbėti savo verslo imperiją. Jis ketina arbitražo teisme kovoti už nutrauktą sutartį dėl branduolinių saugyklų statybos ir prabilo apie esą tyčia žlugdomą prekybos ir biurų kompleksą "Vilniaus vartai".

Bankas atims turtą?

"Parex" bankas sudavė milžinišką smūgį L.Pinkevičiaus verslo imperijai – šią savaitę kompleksą "Vilniaus vartai" valdančiai bendrovei "Ranga IV investicijos" iškelta bankroto byla. Jeigu bendrovės "Ranga IV investicijos" nepavyks išgelbėti nuo bankroto, į varžytines keliaus didžiausias įmonės turtas – "Vilniaus vartai". L.Pinkevičius neabejoja, kad "Parex" bankas neva kaip tik to ir siekia. Esą bankininkai sumanė prabangų kompleksą perimti už juokingai mažą kainą.

p>"Jeigu nepavyks užginčyti bankroto, tikriausiai "Parex" per savo antrinę įmonę ir nusipirks "Vilniaus vartus". Turiu tokių įtarimų. Kai yra operatorius, kurį jie "užbankrotina", turto vertė krinta iš karto, nes nėra operatoriaus tam turtui. Aš manau, kad jie nori "Vilniaus vartus" perimti už maždaug 50 mln.", – dienraščiui pasakojo L.Pinkevičius.

Skundą dėl bankroto bylos "Ranga IV investicijoms" verslininkas žada pateikti pirmadienį.

Kaltina verslo nužudymu

Prisimindamas jau daugiau kaip metus besitęsiančią "Vilniaus vartų" epopėją, verslininkas teigė, esą "Parex" darė viską, kad prestižinis kompleksas negalėtų atsigauti.

"Buvo ir nuomininkai biurams, ir nuomininkai parduotuvėms. Bet viską "Parex" atmetė. Mes dirbame, randame nuomininkus, bet kadangi "Parex" davė kreditą, turime viską derinti su jais. Ir kai nueiname derinti – jiems niekas netinka. Jie, matyt, seniai tai planavo", – tęsė L.Pinkevičius.

Jis teigė reikalausiantis "Parex" iškelti bylą dėl tyčinio bendrovės "Ranga IV investicijos" žlugdymo. "Kreditas jų nedomina. Juos domina turtas. Mes stengsimės įrodyti, kad tai yra tyčinis bankrotas", – teigė pašnekovas.

Reikalaus 50 milijonų

Verslininkas žada pateikti ieškinį "Parex" bankui dėl nuostolių atlyginimo. Iš banko bus reikalaujama kompensacijos už esą sužlugdytą verslą, nuvertėjusias prabangos prekes ir sugadintą "Rangos" grupės reputaciją. Kol kas L.Pinkevičius žalą vertina daugiau kaip 50 mln. litų, tačiau jis neatmeta galimybės, kad suma bus didesnė. Ieškinį "Parex" turtuolis ketina pateikti vėlyvą rudenį, mat dabar svarbiausias darbas yra gelbėti įmonę "Ranga IV investicijos" nuo bankroto.

L.Pinkevičiaus teigimu, jeigu "Vilniaus vartai" bus parduoti iš varžytinių, skirtumas tarp varžytinių kainos ir realios komplekso vertės taip pat papildys ieškinį "Parex" bankui. Dabar verslininkas "Vilniaus vartus" vertina 130–150 mln. litų. Jei milijonieriaus įtarimai pasitvirtins ir "Parex" "Vilniaus vartus" perims už 50 mln., bendra ieškinio bankui suma išaugs dar 80–100 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių