Lietuvos asmens tapatybės kortelei – tarptautinis apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Taline vykusioje kasmetinėje tarptautinėje konferencijoje aukščiausio apsaugos lygio spaudos klausimais Europoje, Viduriniuose Rytuose ir Afrikoje (High Security Printing EMEA) Lietuva gavo apdovanojimą už geriausią nacionalinę asmens tapatybės kortelę.

Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnyba (VDTAT) įvertinta už naująją asmens tapatybės kortelę, pradėtą išduoti praėjusių metų rugpjūčio mėnesį. Šis dokumentas, kaip praneša Finansų ministerija, įvertintas už elegantiško dizaino, panaudojant nacionalinius bei etninius motyvus, ir naujausių technologinės apsaugos priemonių sujungimą.

„Apdovanojimas vainikuoja puikų inovatyvių dokumentų apsaugos priemonių ir modernių meninės raiškos formų sujungimą. Šis laimėjimas – tai ne tik mūsų naujosios asmens tapatybės kortelės technologinės pažangos, bet ir visos šalies saugiųjų dokumentų leidybos ir gamybos sistemos įvertinimas. Sveikiname naujausią kolegų pasiekimą tarptautinėje erdvėje“, – sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Konferencijos metu VDTAT ekspertai taip pat skaitė pranešimą, kurio metu pristatė Lietuvos asmens tapatybės kortelės dizainą, įdiegtas pažangiausias technologinės apsaugos priemones, išdavimo procesą ir e. paslaugas, kurias galima gauti naudojant šią kortelę.

Lietuvos asmens tapatybės kortelės gaminamos UAB „Lodvila“, tam tikros technologinės apsaugos priemonės – Šveicarijoje. Grafinį kortelių projektą parengė VDTAT darbuotojai.

VDTAT 2020 m., minint Lietuvos Nepriklausomybės trisdešimtmetį, šioje konferencijoje buvo įvertinta už Lietuvos Respublikos pasą, o 2017 m. – už vairuotojo pažymėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių