Lietuvoje daugėja optimistų - ateitis nebepiešiama vien juodai

Lietuvos gyventojai dabartinę šalies ekonomikos padėtį vertina itin prastai, tačiau kalbant apie valstybės ateities perspektyvas matomas tam tikras optimizmo augimas, rodo nauja apklausa.

2008 m. rudenį 10 proc. Lietuvos gyventojų manė, kad ateinantys metai bus geresni. Po pusmečio taip galvojančiųjų yra 18 proc. Manančiųjų, kad ekonominė padėtis bus dar blogesnė nuo 60 proc. sumažėjo iki 47 proc., rodo ketvirtadienį paskelbti Eurobarometro apklausos rezultatai.

Kita vertus, Lietuvos gyventojų nuomonė apie esamą šalies ekonomikos padėtį ir toliau sparčiai blogėja. Per pastarąjį pusmetį manančiųjų, kad situacija yra gera, sumažėjo beveik per pusę ir dabar taip galvojančiųjų tėra 8 proc. Pokytis į neigiamą pusę būtų dar drastiškesnis, jei šiuos skaičius palygintume su 2007 metų rudens skaičiais. Tuo metu 31 proc. apklaustųjų teigė, kad šalies ekonomikos būklė yra gera.

Palyginti su 2008 metų rudeniu, Lietuvos gyventojų, teigiančių, kad jie yra patenkinti dabartiniu savo gyvenimu, skaičius liko beveik toks pats - šiuo metu mažiau nei 6 iš 10 lietuvių yra patenkinti dabartiniu gyvenimu.

Apklausa visoje ES atlikta birželio mėnesį.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių