Lenkijoje 45 eurus išleidęs S. Malinauskas: klausimas, ar čia važiuojantys viską kritiškai įvertina?

  • Teksto dydis:

„Pas mus bananų respublika, kaip aš vadinu, tai tegul visi ir važiuoja čia, palaikom lenkus toliau“, – tokius žodžius vienam garsiausių tinklaraštininkų Skirmantui Malinauskui rėš tautietis pilnu vežimėliu maisto, sutiktas prie vieno prekybos centrų Lenkijoje.

Norėdamas savo akimis pamatyti, kiek lietuvių apsipirkinėja Lenkijoje, ir įsitikinti, ar iš tiesų perkant pas kaimynus galima sutaupyti, Suvalkuose apsilankė ir buvęs premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas, žurnalistas, o dabar vienas populiariausių vaizdo tinklaraštininkų S.Malinauskas.

„Dirbant Vyriausybėje teko girdėti palyginimus tarp Lietuvos ir Lenkijos – mes visada pralaimime, ir dabar pralaimime dar labiau dėl zloto kurso ir PVM lengvatų, kurias įsivedė kaimynai. Bet man kyla klausimas, ar čia važiuojantys žmonės tiksliai pasiskaičiuoja ir viską kritiškai įvertina...“ – teigs S. Malinauskas.

Skirmantas Malinauskas/LNK stop kadras

Prieš žengdamas į vieną prekybos centrų, Skirmantas prisipažins į apsipirkimą pigiau Lenkijoje žiūrintis šiek tiek skeptiškai ir su savotiška atsarga... Anot jo, jei čia perkantys suskaičiuotų ne tik tai, kiek sumokėjo už tuos pačius produktus, tačiau įvertintų ir apsipirkti sugaištą laiką, kuro bei automobilio sąnaudas, ko gero, paaiškėtų, kad žmonės ne ką tesutaupė. Išleidęs beveik 45 eurus ir išėjęs su vos vienu maišiuku, Skirmantas neslėps nusivylimo, prekybos centro viduje pamatęs daug tuščių lentynų ir prie mėsos bei kasų besigrūdančius žmones.

Kiekvienas, atlikęs detalią analizę, nustemba, kiek pinigų išleido nebūtiniems ir nereikalingiems dalykams.

Tuo metu finansų ekspertė Odeta Bložienė pasidalins paprastais patarimais, kuriuos pritaikę savo gyvenime, kiekvienas mūsų galėtų ženkliai sutaupyti. Prieš penkerius metus palikusi finansų ekspertės darbą viename didžiausių šalies komercinių bankų, Odeta ėmė vadovauti sesers, garsios televizijos laidų vedėjos ir kulinarinių knygų autorės Beatos Nicholson vyro įkurtam restoranui „Jurgis ir Drakonas“. Šiandien tai aštuonių restoranų tinklas. Todėl Odetos patarimų, kaip valdyti pinigus ir taupyti, verta paklausyti.

Planuojantiems pradėti taupyti finansų specialistė pataria pirmiausia bent mėnesį pastebėti savo išlaidas. „Kiekvienas, atlikęs detalią analizę, nustemba, kiek pinigų išleido nebūtiniems ir nereikalingiems dalykams. Tiesa, didžioji dauguma vengia tai padaryti...“ – teigs Odeta.

Odeta Bložienė/LNK stop kadras

Ne mažiau svarbu, pasak Odetos, ir nusistatyti prioritetus. „Neperku naujų vardinių drabužių, neskiriu dėmesio naujoms madoms, net mano sportinė apranga gal 5 ar 10 metų senumo. Neperku ir naujų dalykų namams, nes stengiuosi gyventi kaip įmanoma minimaliau ir neapsikrauti daiktais, o mano vaikai nešioja mano sesers vaikų drabužius“, – atviraus O. Bložienė. Lietuvoje buvo atliktas ne vienas tyrimas, parodęs, kad daugelis mūsų nemoka elgtis su pinigais. Tai, pasak Odetos, rodo ne tik kasmetinis įsiskolinimų augimas, tačiau ir tai, kaip ir kur lietuviai leidžia pinigus. „To nemokoma mokyklose, to nemokoma ir daugelyje šeimų, nes pinigai, ypač kai jų trūksta, nemaloni ir slegianti tema...“

Laida „Nuo... Iki...“ – šiandien 20 val. tik per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šeduikis Kęstutis

Šeduikis Kęstutis portretas
Kaip ir vizurr mūsų šaly kažkokie durneliai pavaro lyg normalus žmogelis ir svarbiausia galvoja, kad visur aplink durneliai, kurie ims ir patikės tokiu ideologijos cirkininku. Neaiškink nesamonių- žmogau- Lenkijoje bet ką perkant sutaupai min 50-60 %.. Kas, kur ir kodėl jus išmokino meluoti.

Arūnas pyderui malinauskui

Arūnas pyderui malinauskui portretas
Skvernelis dar durnesnis už Malinauską....jei jau jį patarėju pasėmė.Ir kaip tie kiaulės bando visokiais būdais įtikint kad nieko ten pigiau nesigauna apsipirkt lenkijoj....vietoj to kad nupigint ir pas mus,jie išgamos bando stumt propogandą.Negi jie tiki tuo kad jais patikės žmonės.....jie paskutiniai debilai ir degradai patys yra.Linksmai pasijuok nors galima iš tokių psichopatų straipsnių

Onutei

Onutei portretas
Vaistų nuo durnumo pati nusipirk .Gal pasidomėk ,kokius pakeitimus padarė šitas naujas seimas.už mano vaistus ir gydymą sumoka Vokietijos ligonių kasa AOK.gyvenu pas žmoną LT ,todėl perkėliau savo med.draudimą su forma E121(jeigu ką apie tai aplamai supranti) į LT sodrą Ir už mano gydymą moka Vokietija ir tame tarpe už vaistus ..Bet dabartinis seimas ,tylomis keičia kompensuojamų vaistų sąrašus ir man reikalingi vaistai nuo astmos tapo nekompensuojami ,o siūlo kitus ,pigiausius ir kurie netinka ..Galiu pirkti iš savo pinigų ,nors kas mėn ,Vokietijos AOK man išskaičiuoja iš pensijos 100eurų ,kad turėčiau nemokamą gydymą.....Todėl ir pirksiu Lenkijoje su receptu tuos ,kurių man reikia ,o ne tuos ,kuriuos duoda Matulas .Nors iki šiol sėkmingai gaudavau LT .Ir iš viso atsiimsiu atgal AOK darudimą ,nes LT medicina visa mokama .Arba ji nieko verta.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių