LEA: per savaitę padidėjo „Igničio“ ir „Enefit“ siūlomos kainos

  • Teksto dydis:

Antrojo elektros rinkos liberalizavimo etapo vartotojams toliau galint rinktis nepriklausomus tiekėjus, per pastarąją savaitę išaugo dviejų įmonių – „Igničio“ ir „Enefit“ – siūlomos kainos. Tuo metu „Elektrum Lietuvos“ siūloma kaina nesikeitė.

Tačiau pakilo garantinio tiekimo kaina, rodo Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenys.

„Igničio“ prognozuojama mėnesio sąskaita pasirinkus vienos laiko zonos planą su fiksuota kaina antradienį, palyginti su praėjusiu antradieniu, didėjo 6,9 euro iki 83,7 euro, „Enefit“ – 1,1 euro iki 72,14 euro. Tuo metu „Elektrum Lietuvos“ kaina nesikeitė ir liko 63,51 euro.

„Igničio“ šio plano tarifas siekia 55,8 cento už kWh, „Enefit“ – 48,1 cento, „Elektrum Lietuvos“ – 42,3 cento.

Prognozuojama mėnesio sąskaita pasirinkus vienos laiko zonos planą garantiniame tiekime likusiems vartotojams rugpjūtį siekia 86,3 euro.

Pažymima, kad kai kurie tiekėjai („Elektrum Lietuva“ ir „Enefit“) siūlo ilgesnio kainos fiksavimo laikotarpio (atitinkamai 36 ir 72 mėnesių) planus, kurių 1 kilovatvalandės kainos yra mažesnės.

Tuo metu „Perlas Energija“ praėjusį penktadienį pranešė perkelianti fiksuotos kainos planus pasirinkusius klientus į kintamos kainos planą „Birža“, kurio tarifas priklauso nuo elektros kainos biržoje.

Pasirinkus dviejų laiko zonų planą prognozuojama „Igničio“ mėnesio sąskaita būtų 86,22 euro, „Enefit“ – 79,25 euro, „Elektrum Lietuvos“ – 65,76 euro, garantinio tiekimo – 82,9 euro.

Skaičiavimai atlikti darant prielaidą, jog per mėnesį suvartojama vidutiniškai apie 150 kWh elektros, iš jos 65 proc. dienos metu, o 35 proc. – nakties.

Pagal liepos „Nord Pool“ biržos vidutinę kainą (30,5 cento už kWh) pasirinkus planą su nefiksuota kaina už „Elektrum Lietuvos“ elektrą per mėnesį reikėtų mokėti 73,98 euro, „Perlas energijos“ – 73,05 euro, „Enefit“ – 72,44 euro, „EGTO energijos“ – 72,44 euro, „Birštono elektros“ – 72,44 euro, „Igničio“ – 70,67 euro.

„Elektros skirstymo operatoriaus“ rugpjūčio 8 dienos duomenimis, 90 proc., arba 668,1 tūkst. antrojo etapo vartotojų jau pasirašė sutartis su nepriklausomais tiekėjais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai idomu uz daugiabuciu

labai idomu uz daugiabuciu  portretas
laiptiniu ir lauko apsvietima kas mokes?juk visi pasirinko skirtingus operatorius,o primesti moketi už paslauga nepasirasius sutarties teisiskai nieks negali.

labai idomu daugiabuciuose

labai idomu  daugiabuciuose portretas
uz elektra kas mokes?juk visi pasirinko skirtingus operatorius,o primesti moketi už paslauga nepasirasius sutarties teisiskai nieks negali.

Eikit š.lt

Eikit š.lt portretas
o matematiką ar kas supranta - padauginus iš nulio visos kainos tampa nulinėmis. Geriau investuoti į autonominę elektrą ir šilumą, nei išlaikyti gaujas plėšikų. Juk kuo daugiau "tiekėjų", tuo daugiau savininkų ir administracijų bei kitų pridėtinių išlaidų, didelės santykinai mažų energetinių objektų energijos kainos. Tai kur čia nauda? Ogi šio ypač durno ir nesąžiningo sumanymo rengėjams ir kompanionams
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių