L. Kukuraitis: prastovų kompensavimo tvarka nesikeis

Verslui pageidaujant, kad paskelbus naują karantiną valstybė kompensuotų 100 proc. į prastovas išleistų darbuotojų atlyginimų, socialinės apsaugos ir darbo ministras sako, kad kompensavimo tvarkos keisti neplanuojama.

Anot Lino Kukuraičio, valstybė ir toliau kompensuos iki 90 proc. minimalaus atlyginimo (MMA), o likusią dalį mokės darbdavys.

„Tikrai nesvarstoma keisti prastovų kompensavimo, tai galioja ir šio karantino metu, tad ta pati nuostata, kad kompensuojama iki 90 proc. minimalaus mėnesinio atlygio. Remiamasi tuo pačiu solidarumo principu, kad ir darbdavys, ir valstybė yra atsakinga, įsipareigoja išlaikyti darbuotoją darbo rinkoje“, – žurnalistams trečiadienį sakė L. Kukuraitis.

„Kaip matome, pagal procentus valstybė šia prasme įsipareigoja daugiau. Šito principo planuojame ir laikytis“, – pridūrė jis.

Įmonėms, norinčioms didesnių kompensacijų, ministras siūlo įdarbinti vyresnius nei 60 metų darbuotojus.

„Jeigu verslas nori turėti šimtaprocentinę išmoką, tai tikrai siūloma ir kviečiama, skatiname įdarbinti vyresnius nei 60 metų žmones, ir jų prastovos, prastovų mechanizmas yra šimtaprocentinio apmokėjimo“, – pabrėžė L. Kukuraitis.

„Būtent šita grupė, kaip žinia, krizės laikotarpiu yra labiausioje rizikoje, kalbant apie darbo rinkos pokyčius“, – kalbėjo jis.

L. Kukuraitis taip pat pabrėžė, kad per antrąjį karantiną vėl galios didelė dalis anksčiau jau patvirtintų socialinių priemonių, pavyzdžiui, kompensacijos savarankiškai dirbantiems.

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Andrius Romanovskis šią savaitę BNS sakė, kad valstybė turėtų kompensuoti 100 proc. prastovų įmonėms, kurių veikla apribota dėl karantino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sita

sita portretas
tipa kartu su ziobienne bei sakaliene bei majausku uz vaiku kancias ir ju perdavima /pardavima/ varyt uz grotu ir ilgam tai iteisinti savu banditai tolygu jurbarko gaujai kuri iki s iol nejudinama nes saugo u spec t su savo statytiniais ;;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių