Kodėl į darbo stažą neįskaičiuojami mokslo metai?

Nuo 1995 metų visas darbo stažas, kaupiamas senatvės pensijai gauti, yra susietas su mokamomis įmokomis.

Todėl veiklos, kuriomis užsiimant nėra mokamos valstybinio socialinio draudimo įmokos, į darbo stažą nėra įskaitomos. Taip sako „Sodros“ atstovas Rytas Stalnionis.

LRT RADIJO klausytoja Rima iš Vilniaus klausia, kodėl į darbo stažą neįskaičiuojami metai, praleisti mokymosi įstaigoje: „Sovietiniais laikais baigiau vidurinę mokyklą, po to vienerius metus dirbau, vėliau penkerius metus mokiausi Vilniaus universitete. Kodėl mokslo metai nėra įskaičiuojami į darbo stažą?“

„Sodros“ atstovas R. Stalnionis sako, kad pagal seniau galiojusias nuostatas kai kuriais atvejais mokslo metų laikas būdavo įskaitomas į darbo stažą.

„Ponia Rima klausime galėjo nurodyti šiek tiek daugiau informacijos. Pavyzdžiui, kada ji studijavo Vilniaus universitete. Situacija tokia, kad [pagal] iki 1995 metų galiojusias nuostatas tam tikriems žmonėms buvo užskaitomas stažas, jeigu jie dalyvavo kvalifikacijos kėlimo mokymuose, studijavo doktorantūroje, aspirantūroje, bet į stažą tikrai neįsiskaitė laikas, kai žmonės studijavo bakalauro pakopoje“, – kalba R. Stalnionis.

Specialisto teigimu, nuo 1995 metų visas stažas, kaupiamas senatvės pensijai gauti, yra susietas su mokamomis valstybinio socialinio draudimo įmokomis.

„Veiklos, kuriomis užsiimant nėra mokamos valstybinio socialinio draudimo įmokos, į stažą nėra įskaitomos. Jeigu žmogus yra draudžiamas socialiniu draudimu, pavyzdžiui, valstybės lėšomis kaip kad mamos, išėjusios motinystės atostogų, jam stažas yra skaičiuojamas“, – aiškina R. Stalnionis.

Anot specialisto, šiuo metu studentų, besimokančių universitetuose ar kitose aukštojo mokslo įstaigose, bakalauro, magistro, doktorantūros ar kitose programose, mokslo laikas nėra įskaičiuojamas į darbo stažą, nes tuo laikotarpiu jie nėra draudžiami.


Šiame straipsnyje: darbo stažasstudijų metai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Melas

Melas portretas
Girdėjau ir visiškai teisingą p. Rimos priekaištą / klausimą, ir gėdingai neatsakingą, sąmoningai melagingą (juk turėjo laiko pasiruošti) Sodros biurokrato "atsakymą". Puikiai prisimename aštuntojo dešimtmečio pradžioje tuometės Vyriausybės priimtus pakeitimus dėl stacionariųjų studijų metų užskaitymo į darbo stažą po vienerių darbo metų. Jiems įsigaliojus kas iš karto po vidurinės, kas jau būdami studentais ėjo akademinių atostogų ir metus (pakako 11 mėn.) dirbo, kad likęs studijų laikotarpis būtų įskaitytas į darbo stažą.

Gina Acampora

Gina Acampora portretas
Sveiki visi, Mano vardas yra Gina Acampora ir aš kalbu kaip laimingiausia asmeniui visai laukinių pasaulyje šiandien, ir aš sakė mano savarankiškai, kad bet koks, kad išgelbėti savo šeimą iš mūsų prastos situacijos skolintojas, aš jums pasakysiu vardą visai laukinių pasaulyje ir aš esu labai laimingas, galėdamas pasakyti, kad mano šeima grįžo į gera, nes man buvo reikalinga paskola $ 100,000 USD pradėti savo gyvenimą visame, nes mano profesija, kaip aš esu vieno mama, su 4 vaikais ir visas pasaulis atrodė kaip jis kabėjo ant manęs, kol sutikau Dievas atsiuntė paskolos bendrovė, kuri pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimą, Dievas bijodamas įmonė Nora Mildred, ji buvo Dievo gelbėtojo išsiuntė gelbėti savo šeimą ir iš pradžių aš maniau jis buvo ne bus įmanoma, kol gavau paskolą $ 100,000 USD ir aš patars bet tas, kuris yra tikrą reikia paskolą susisiekite su ponia Nora Mildred elektroniniu paštu. noramildred.loan@hotmail.com nes jis yra labiausiai supratimas ir natūra Sirsnīgie Paskolos Pasl
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių