Kinijos ekspertai nuotoliniu būdu vertino dvi Lietuvos maisto įmones

Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) ir leidimus savo produkciją į Kiniją eksportuoti turinčiose įmonėse UAB „Krekenavos agrofirma“ bei „Vičiūnai ir partneriai“ ketvirtadienį vyko nuotolinis (vaizdo) Kinijos Liaudies Respublikos Generalinės muitinės administracijos (GACC) ekspertų auditas.

Per jį vertinta, kaip Lietuvoje užtikrinamos prevencijos nuo koronaviruso (COVID-19) priemonės maisto pramonėje.

Tokius pat auditus Kinijos ekspertai atliko ir kitose ES valstybėse – Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Danijoje bei Austrijoje.

Kinijos ekspertų vertinimui VMVT atstovai pristatė maisto pramonės įmonėms parengtas instrukcijas ir taikomus reikalavimus, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso keliamos grėsmės ir elgtis patvirtinus ar įtarus COVID-19 atvejį, taip pat atsakė į GACC auditorių klausimus.

Abiejų audituojamų įmonių atstovai auditorius supažindino su kovos su COVID-19 infekcija planais, su tuo, kaip jie įgyvendinami įmonėse. Be to, audito metu užsienio ekspertams virtualiai parodė vykdomas veiklas, kad jie galėtų įvertinti, kaip praktiškai įgyvendinamos COVID-19 prevencijos priemonės.

Išsakyti lūkesčiai, kad šalims toliau bendradarbiaujant į rinką bus tiekiama tik aukščiausios kokybės ir saugi produkcija.

GACC atstovams susipažinus su Lietuvos įmonių ir VMVT taikomomis COVID-19 prevencijos priemonėmis, išsakyti lūkesčiai, kad šalims toliau bendradarbiaujant į rinką bus tiekiama tik aukščiausios kokybės ir saugi produkcija. Audito pabaigoje Kinijos ekspertai, kaip teigiama VMVT pranešime, teigiamai įvertino jo rezultatus ir Lietuvos atsakingų institucijų bei įmonių veiksmus.

VMVT duomenimis, Lietuvos įmonės sėkmingai į Kiniją eksportuoja mėsos, pieno, žuvininkystės produktus. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, mūsų šalies gamintojų eksportuojamų maisto produktų kiekiai į Kiniją gerokai išaugo. Per pirmąjį šių metų pusmetį į šią šalį išvežta daugiau kaip 220 t jautienos, 26 t žuvies ir jos gaminių, daugiau kaip 567 t sūrio, 108 t pieno konservų, per 1 900 t pieno išrūgų, daugiau kaip 180 t maistinių pieno miltų, 350 t pieno cukraus, 54 t kulinarinių gaminių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių