Keista situacija darbo rinkoje: bedarbiai darbo nenori, renkasi išmoką

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė sako, kad dėl nedarbo paieškos išmokos galėjo užsiregistruoti apie 36 tūkst. asmenų.

„Dėl darbo paieškos išmokos nereikėtų spekuliuoti, kad dėl jos visi sukrito į Užimtumo tarnybą, nes neaktyvių žmonių, kurie užsiregistravo ir prieš tai nedirbo, yra apie 36 tūkst. Tai žmonės, kurie tam tikrą laiką išvis nedirbo arba prieš tai neturėjo darbo santykių tam tikrą laikotarpį. Tik 36 tūkst. yra tų, kurie, kaip įvardiname, yra susiregistravę dėl darbo paieškos išmokos“, – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdyje sakė E. Radišauskienė.

Anot jos, nepaisant didelio statistinio nedarbo lygio, Lietuvos padėtis nėra blogiausia.

„Turėjome pakankamai didelį nedarbo lygį net ir geros ekonomikos laikotarpiais. Tai nėra taip, kad yra toks blogis, kad turime ženklų nedarbą. Taip, jis išaugo beveik 5 proc., bet ką turime ir stebime ES valstybėse, tai Lietuvoje tikrai nėra pačios blogiausios situacijos“, – teigė viceministrė.

E. Radišauskienės teigimu, darbo paieškos išmokos padėjo atverti šešėlį darbo rinkoje.

„Dėl darbdavių nuogąstavimų norėčiau pasakyti, kad nėra adekvatu mokėti 200 eurų ar mažiau už darbą tiek žemės ūkyje, tiek bet kur kitur, ir tikėtis, kad Lietuvos žmonės vis dar išsilaikys už tą patį 200 eurų atlyginimą. Čia sprendžiamas ir šešėlio klausimas buvo, kas parodė, kad dalis žmonių turi ir šešėlinių pajamų“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nera pazeidimu

Nera pazeidimu portretas
Kodel naujas, "specialistas" vadinamas darbdaviu gali ismobinguoti priespensijinio amziaus ilgameti darbuotoja " saliu susitarimu"? Tokio varianto tada neturetu buti pries pensija.

Ana

Ana portretas
Kad darbo salygos kad neimanoma dirbti,apkrauna ant tiek zmogu kad nerealiai.savo zmonem moka minimuma,iki 600 cia jau lubos,o ukraineciams,uzbekam,moka vos ne dvigubai,ju firmom moka gerus pinigus uz zmogu,firmos apmoka bustus,paslaugos,sau pasiema ir uzbekam ar ukraineciui i rankas 3.30 valandine.o mums neko neapmoka ir gaunam i rankas 3 eur/val,maximum 3.50.ir pagrindindinis darbas ant musu piečiu.neskriausti ju sako. Jei kas netaip velniu duoda mums o jie ne prie ko.pikta iki ašaru

Baikit

Baikit portretas
Juokai kalbame apie 200 eur. Paklauskite kiek juos gavo, mėto po kelis eurus tai tik kalbos.
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių