Kainų augimas šalyje: kas per metus brango labiausiai?

Pagal su kitomis ES valstybėmis narėmis metodologiškai suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) birželį apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 2,3 proc. ir buvo 0,1 procentinio punkto mažesnė nei infliacija, apskaičiuota pagal vartotojų kainų indeksą (VKI).

Statistikos departamento duomenimis, skaičiuojant pagal SVKI, 2019 m. birželį, palyginti su geguže, vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis buvo neigiamas ir sudarė – 0,3 proc. Pagal VKI apskaičiuotas vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis taip pat buvo neigiamas ir sudarė – 0,2 proc.

Per metus labiausiai brango sveikatos priežiūros prekės ir paslaugos (4,6 proc.), viešbučių, kavinių ir restoranų paslaugos (4,5 proc.), maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai (3,7 proc.).

Pigo tik drabužiai ir avalynė (1,1 proc.) bei ryšių paslaugos (2,8 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dabartiniai ekonomistai - it viduramžių alchemikai, VIS kliedėję apie 'filosofinį akmenį"; dabartinė klusni e'ko-NOmistinių zombių armija VIS vograuja apie infliacijos 'gėrį'. Kai AIŠKU kad bet kokia infliacija - tai VAGYSTĖ, tie eko-NO** bando sakyt kad saikinga vagystė tai gėris (bet kai žmonės ima ne pinigus laikyt, o juos į NT investuot, tie VAGYS ima reikalaut kažkokio 'NT mokesčio' - tai juk TA PATI infliacinė vagystė!). Taip, sumaiščių metu (kai dievo/prezidento vardu žmonės ima ne gėrybes kurt, o jas naikint) infliacijos išvengt neįmanoma, bet paskui ją suvaldyt reikia... ir TIK tam buvo sugalvotas PVM (nesant pilnos apskaitos gerai IŠKART paimt dalį mokesčio už prekes ŽADANT kad jį padengs pirkėjas), BET - reikėjo PVM užraukt IŠKART tą infliaciją suvaldžius, perėjus prie NORMALIŲ mokesčių. Bet 'nusipelniusiems' tai netiko, jie ir toliau norėjo klestėt vartotojų sąskaita, atšaukė bet kokius kitus mokesčius. O tai REIŠKIA kad kainos NEGALI mažėt, nes tada biudžetai BANKRUTUOS!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių