tie restoranininkai pvz Vokietijoje pradėti siūlyti 0,4 l alaus už 0,5 l kainą tai bankrutuotų per savaitę. Oi, atsiprašau, taigi jie siūlo ne alų, o kažkokį gelsvą beskonį birzgalą vaistams užsigerti.
Jei pasnekovas lietuvos situacija restoranuose paaiskina Trump tarifais, galite Jo nebekalbinti, zmones nebeeina nes nekyla ranka moketi neadekvacias sumas ,dazniausiai eini ne vienas ir bet kuris prisedimas 50e kainuoja, cia lemiamas faktorius, dar zmones Kai Kurie prie lito mintyse pasikeicia (170~) ir tai neatrodo adekvatu..
Nu Izosmorodinas labai išsamiai šešias pastraipas pripezėjo, ką galima vienu sakiniu pasakyti. "Jei nemokate dirbti kavinių versle - tai nedirbkite." O restoranas tik vienas Lietuvoje belikęs - "Neringa". Visą kitą - "zabiegaločkos", bespalvės keptos duonos "kramstyklos"
Restoranams tamsūs, o mums sveikesni. Neįsivaizduoju, ir kaip tūlas lietuvis lig šiol išgyveno be "lengvatinio 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo"? Kažkaip išgyveno.
Tai tik skambus žodis - restoranas. de facto visuomenė juda link kebabų, už kuriuos kažkodėl negaila 10 eur. tuo tarpu bariukai su pietumis už 6 eurus tušti. Vadinasi tuoj užsidarys ir tie.
Liudna kai mazesniuose miesteliuose mazai kavinukiu, na bet susitaikai, nes kainos neadekvacios ir normalus verslas taip nedaromas, neisgyvens… kas del didmiesciu - visad yra kas eina ir eis, cia lt, vieni dirba, kiti vagia (oi isisavina) … ko jiems neit i kavines ?… o verkt vir vaizduot visi brudai moka… gerbiu tuos kas tiesiog dirba…
kad čia pusė jų turėtų užsidaryti, kad liktų tiek, kiek buvo normaliai prieš kovidą.
Tai burbulas dėl to, kad pirkėjams skirtą kovido PVM lengvatą pasisavino patys restoranai
PVM šildymui kyla,tai auditorijos valgyti ne namie dar mažės. Žmonių pajamos traukiasi, kabakas nėra pirma būtinybė.jau senai su draugais nebent gimtadienio proga einame,kas sudaro apie 5 kartus per metus.kitais atvejais naminis kepinukas +kava termose ir susitinkam parke arba namuose pasisėdim, namines picas patys išsikepame..
Kirvakočių verslas merdi, niekas neperka produkcijos, nepalieka privalomų arbatpinigių nei meistrui, nei pardavėjui. Reikalauju panaikinti PVM ir bet kokius kitus mokesčius kirvakočių verslui, o tai bus bankrotas...
Atsiskaičiau kortele, neturėjau grynųjų, taip ir paaiškinau, pasakiau, kad kitą kartą paliksiu dvigubai, tai pamačiau tokį snukį, kad iškart persigalvojau ateiti kitą kartą - nenoriu prispjaudyto maisto. O dabar jie klykia, kad bankrutuos? Na ir tegu, kodėl mokėdamas kosminę kainą už maistą dar turiu mokėti atlyginimą padavėjams? Tai savininko pareiga.
Užtenka melšti valstybę ,jei nesugebate gaminti kokybiškus maistus, o rūpi tik pinigai ,užsidaryti nereikalauti 9%mokesšių, ko jūs išskirtiniai ,melagiai kurie keliauja po užsienius ir turi turto ,jokių jums privilegijų.
brangus mokamas parkingas ir tas is jusu dziaugsmo spinduliuoja 3.5 eur...4 eur.. 1 valanda... a paskui AFERISTU LAISVES alejoje kavines badu galuojas...porcijos min...maistas pasildytas paskubom mikrobangeje.... nu norejos aferistu rojaus - turit, ...nesiskuskit daba kad blogai parkingas prie ligonines prie vaiku darzelio prie privalomos darbovietes vos 4 eur uz valanda...po 12-14 val padirbi ir dziaugsmas darbo uzmokestis minimali alga...ir dziaugsmas elektrijaui aferistui perekupui jei jus 1000 eur i rankas gausit...bus galima aferistiska sutarti priverst pasirasyt vos 0.78Eur 1kwh su garantuotais ilgais 84men...
Po 2000-ųjų Kelmėje veikė 5-7 užeigos ir barai kuriuose galėjai skaniai ir pigiai pavalgyti. 2015 beliko dvi užeigos kurios specializuojasi ,,gedulingų pietų" organizavimu 18val. jei nėra spec. užsakymo užeiga užsidaro. Savaitgalį kultūringai pabendrauti su draugais prie gražiai padengto stalo nebėra galimybių jau dešimt metų, tačiau suklestėjo svaitgalinis buitinis alkocholizmas prie rūkytos dešros...
Galėtų turtuoliai restoranų valdytojai ir sąžinės nors truputį turėti- nereikia taip šlykščiai meluojant reikalauti mažesnio PVM. Ne vienas restoranų savininkas socialiniuose tinkluose vis dar puikuojasi prabangiomis atostogomis tolimuose kraštuose. Neseniai buvo rašyta, kad per tą laiką susikūrė 4 kartus daugiau maitinimo įstaigų, negu bankrutavo. Tai gal nėra taip blogai? Gal bankrotai- tik būdas negrąžinti pandemijos paskolos? Lietuvoje bankrutuoja ir baldininkai, siuvyklos, metalo apdirbimo įmonės. Tai ką- visiems sektoriams mažinti PVM?
tai kad maistas tenai nekoks ir visuose restoranuose beveik vienodas, prisirenka užsieninių receptų, kuriuos galima greitai ir pigiai pagaminti, o kainos tai tikrai importinės
Blogiausias Lietuvio įprotis tai skaniai, sočiai, daug ir prabangiai pavalgyti.. Visą tai kainuoja. Priimama juk aibė nelogiškų įstatymų, tai kodėl gi valdžiai nepriėmus tokio įstatymo, kad kiekvienas LT gyventojas privaloma tvarka bent porą kartų per mėn. turėtu apsilankyti restorane ir išleisti jame bent 20% savo uždarbio...
tegul bankrutuoja nors visi.mažiau rėks ,kad nėra kam dirbti,nėra virėjų.prisiveža negrų,arabų,uzbekų,kurie daro valgį su ŠŪDINAIS pirštais.nesuprantu,kaip dar atsiranda lietuvių,kurie eina ėsti kur maistą daro šūdarankiai.
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)