K. Navickas: Lietuvos ir Taivano ryšiai šaliai atvėrė kitas Azijos rinkas

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas teigia, kad Lietuvos bendradarbiavimas su Taivanu atvėrė naujas demokratiškų ir draugiškų Lietuvai Indijos ir Ramiojo vandenyno šalių rinkas.

„Pasaulis veriasi. Mums draugiškos, demokratiškos Indijos ir Ramiojo vandenyno šalys yra atviresnės dėl mūsų sprendimo Taivano atžvilgiu. Ir galimybių aš matau tikrai daugiau“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė ministras.

Pasak K. Navicko, verslui atsivėrė galimybės ne tik eksportuoti savo produkciją, bet ir kurti bendras įmones.

„Pats lankiausi ne per seniausiai Pietų Korėjoje ir Japonijoje, tai matosi tas pasirengimas, kad mūsų verslui yra atviros durys, geros tendencijos“, – sakė ministras.

„O kalbant apie alų, ne tik veriasi eksporto galimybės, bet kuriamos bendros įmonės ir tai netgi tvariau negu eksportuoti alų į tas šalis“, – pridūrė K. Navickas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, lietuviškų prekių eksportas į Pietryčių Aziją per devynis šių metų mėnesius augo 47 proc. iki 362,7 mln. eurų ir kompensavo praradimus dėl smukusių pardavimų į Kiniją.

Bendras lietuviškos kilmės prekių eksportas į Singapūrą, Australiją, Pietų Korėją, Indoneziją per šį laiką augo 47 proc. iki 363  mln. eurų, tuo metu į Kiniją jis sumažėjo 81,5 proc. iki 25,7 mln. eurų.

Kinijos ir Lietuvos prekybiniai santykiai pašlijo pernai rudenį, kai Vilniuje buvo atidaryta Taivaniečių atstovybė. Kinija tokį žingsnį palaikė Lietuvos parama Taivanui veikti kaip nepriklausomai valstybei ir sumenkino su šalimi diplomatinius ryšius, ėmėsi prekybos ribojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o menulio rinkos neatvere?

Nei tu

Nei tu portretas
rysiu,nei tu rinku! Tik vieno i2ioto padariniu maskavimas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių