Įsidarbinti laisvėje kaliniams taps lengviau?

Vyriausybė siūlo numatyti daugiau galimybių įdarbinti nuteistuosius už įkalinimo įstaigų ribų.

Trečiadienį Ministrų kabinetas apsisprendė teikti Seimui Bausmių vykdymo kodekso pataisas, kuriomis būtų nustatoma aiškesnė motyvacinė sistema, skatinanti pačių nuteistųjų norą dirbti.

Pakeitimais siekiama įtvirtinti aiškius kriterijus, kuriuos atitinkantys nuteistieji būtų perkeliami iš vienos drausminės grupės į kitą. Pavyzdingai besielgiantys nuteistieji, laikomi lengvoje drausminėje grupėje, galėtų gauti neribotą skaičių pasimatymų su artimaisiais, reguliariai be sargybos išvykti už įstaigos sienų ar apsilankyti namuose, susitikti su artimaisiais ne kalėjime, naudotis virtualiais pasimatymais internetu.

Jie privalėtų dirbti, bet galėtų tai daryti ir už įkalinimo įstaigos ribų.

Pretenduoti būti perkelti į pusiaukelės namus ar apskritai anksčiau išeiti į laisvę galėtų tik šiai grupei priskirti nuteistieji.

Laikomiems drausmės grupėje nuteistiesiems siūloma apriboti galimybes apsipirkti parduotuvėje – jiems būtų leidžiama įsigyti tik higienos reikmenų ir kanceliarinių prekių. Už nuobaudas prasižengėliams būtų ribojama ir suma, už kurią galima įsigyti asmeninių daiktų.

Taip pat planuojama kviesti verslą perkelti savo gamybos padalinius į nenaudojamas įkalinimo įstaigų patalpas – čia nuteistieji galėtų nevaržomai dirbti. Dabar nuteistųjų įdarbinimu užsiimančią įmonę „Mūsų amatai“ siūloma pertvarkyti į viešąją įstaigą, pagrindinė jos funkcija būtų darbo jėgos nuoma privačiam verslui.

Šiuo metu įkalinimo įstaigose yra apie 2,5 tūkst. asmenų, neužsiimančiu jokia darbine veikla, tačiau galinčių dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mielieji neuzsiiminekit ononizmu

mielieji  neuzsiiminekit  ononizmu portretas
variuga ,bandiuga ,zagintoja ,plesika ,iskrypely --galima ismokyt tik tokios pacios ,,,specialybes,, kuria jis ysigijo pries sesdamas y cype...del akiu ,pasirodys kaip super puper geras darbininkas , kol apsiziures ,ka galim pavogt , ka isdulkint , kam plyta ,,netycia,, ant galvos numest ......cia teisesmaukiniu mafijos lyberastiniai norai is makakos padaryt pilnaverty zmogu....

buvau

buvau portretas
priėmęs buvusį kalinį, pirmus tris bandomojo laikotarpio mėnesius dirbo be didelių problemų, bet po to pasikeitė, pradžioje visus pasiuntė dėl saugumo taisyklių, iš dirbtuvių pradėjo dingti aliuminio detalės, pusė valandos dirbo, o pusę rūkė, sudrausmintas iš karto lindo muštis ir t.t.,, o kadangi gerai žinojo darbo nuostatus, tai problemiškai jį išvariau iš darbo, daugiau nė už ką tokių neimčiau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių