Interaktyvus žemėlapis padės stebėti Lietuvos daugiabučių renovacijos progresą

  • Teksto dydis:

Nuo šiol informaciją apie baigtus ir šiuo metu vykdomus daugiabučių namų renovacijos projektus, jų eigą, energijos suvartojimo pokyčius bei aktualią informaciją bus galima rasti interaktyviame Lietuvos renovacijos žemėlapyje, kurį sukūrė Būsto energijos taupymo agentūra (vėliau – BETA), bendradarbiaudama su bendrove „Hnit-Baltic“. Žemėlapyje taip pat bus galima rasti išsamią informaciją apie renovacijos progresą tiek atskiros savivaldybės, tiek visos šalies mastu.

„Pagrindinis šio projekto tikslas buvo sukurti šiuolaikišką, patogią naudoti, geoinformacinių technologijų (GIS) pagrindu veikiančią priemonę, kuri skirtingoms tikslinėms auditorijoms – nuo gyventojų iki suinteresuotų institucijų specialistų – perduotų aktualiausią informaciją apie daugiabučių renovaciją. Žemėlapyje atsispindi įvairūs renovacijos įgyvendinimo Lietuvoje pjūviai: atskirų projektų eiga, rezultatai, pasiekti energijos sutaupymai ir kiti aktualūs duomenys“, – teigia BETA direktorius Valius Serbenta.

Paskata renovuoti savo būstą

Anot V. Serbentos, šis žemėlapis pasitarnaus ne tik kaip inovatyvi informacijos apie daugiabučių renovaciją platforma. Tai taps svarbia skatinimo priemone gyventojams atnaujinti savo daugiabutį. Vos keliais kompiuterio paspaudimo mygtukais svarstantys apie daugiabučio namo renovaciją ar dar abejojantys jos reikalingumu, ras visus faktinius duomenis, leidžiančius suvokti renovacijos naudą. „Viešai prieinamame Lietuvos renovacijos žemėlapyje informacija apie atnaujintus daugiabučius ar jų renovacijos eigą pateikiama keliais lygmenimis – visoje šalyje, atskiroje savivaldybėje bei apie pasirinktą konkretų daugiabutį. Ši priemonė suteikia galimybę skirtingais pjūviais analizuoti renovacijos pažangą Lietuvoje. Galima paprastai ir greitai susipažinti su bendra statistika – nuo 2005 m. pagal Daugiabučių namų modernizavimo programą atnaujintų namų ir šiuo metu vykdomų daugiabučių atnaujinimo projektų skaičiais. Pavyzdžiui, šiandien Lietuvoje yra renovuoti 2 939 daugiabučiai, o daugiau nei 1 700 daugiabučiuose vyksta modernizavimo darbai“, – sako BETA direktorius.

Pateikiama savivaldybių statistika

Interaktyvus žemėlapis leis palyginti ir įvertinti daugiabučių renovacijos progresą savivaldybėse ar visoje Lietuvoje. Pavyzdžiui, Birštone šiuo metu yra modernizuota 45 proc. visų savivaldybės renovuotinų daugiabučių, Druskininkų savivaldybėje 36 proc., o Ignalinos rajono savivaldybėje – 30 proc. daugiabučių.

„Savivaldybių darbuotojams ar jų gyventojams žemėlapis pasitarnaus kaip priemonė, padėsianti įvertinti savivaldybės renovacijos rodiklius. Priemonė leidžia sužinoti renovuotų namų dalį nuo visų savivaldybėje esančių daugiabučių, bendrą atnaujintų namų skaičių, investicijų dydį, pasiektus energinio efektyvumo rodiklius, šiuo metu įgyvendinamų projektų statusą, pasiektą šiluminės energijos sąnaudų ar šiltnamio efektą sukeliančių dujų sumažinimą“, – teigia V. Serbenta.

Su interaktyviu Lietuvos daugiabučių renovacijos žemėlapiu galite susipažinti šiuo adresu: map.betalt.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Progresas

Progresas portretas
Į bauždiavą patikliems lietuvems ,kuriems patinka sekamos nuoboždiukų pasakos.

Linkėjimai,, BETAI''

Linkėjimai,, BETAI'' portretas
Tai žemėlapis įklampintų į mokėjimus už nieką ,tai pinigų paėmimas iš patiklių ir nemastančių žmonių.

Anonimas

Anonimas portretas
KODEL JUS NEPARASOT KOKIOMIS SUMOMIS IKLAIPINATE ZMONES I BANKUS KOKIOS PALUKANOS IR KIEK METU MOKEJIMO
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių