Ilgametė Lietuvos banko darbuotoja: skandinavų bankams ateina sunkūs laikai

  • Teksto dydis:

Baltijos šalyse veikiantiems skandinavų bankams ateina sunkūs laikai, jei jie nekeis veiklos modelio, teigia tyrimą atlikusi ilgametė Lietuvos banko darbuotoja Aldona Jočienė, konstatuojanti, kad bankai, vengdami rizikos ir nedidindami paskolų portfelių, kenkia patys sau ir šalies ekonomikai, o kaštų mažinimo ribas jau pasiekė.

"Geriausiai praėjusiais metais sekėsi "Swedbank" grupės bankams, dirbantiems Baltijos šalyse, - jų investicijų grąžos rodiklis buvo apie 10 proc. Blogiausiai ėjosi DNB grupės bankams - jų grąža buvo apie 4 proc. Mokslo literatūroje tyrimais įrodyta, kad bankas, jei uždirba mažesnę nei 10 proc. grąžą, nekuria vertės akcininkui. (...) Prieš krizę bankai Baltijos šalyse taip pat uždirbo gana didelę grąžą -15-36 proc.", - interviu "Verslo žinioms" teigė Lietuvos banke bankų priežiūros srityje daugiau nei 20 metų dirbusi A.Jočienė.

Pasak jos, jei bankai nesugebės uždirbti reikiamos grąžos akcininkams šiame regione, patronuojantieji bankai gali priimti atitinkamus sprendimus - iš esmės pakeisti verslo modelį ar veiklą perkelti į kitą regioną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ką jie darys

ką jie darys portretas
kai žmonės darbdavių pradės reikalauti,kad mokėtų grynais,o ne pervedimais į korteles.

Hm

Hm portretas
Bankai "užmiršo", kad tai jie naudojasi indėlininkų pinigais, o ne atvirkščiai. Bankai skolina ne savo pinigus, bankai skolina indėlininkų pinigus. Bet ne tik nenori juos finansuojantiems (dažnai per prievartą) mokėti - dar ir mokėsčius nuo jų lupa. Kas norės į tokius bankus pinigus nešti? Todėl ir varomi žmonės į bankus varu; todėl ir ribojamas grynųjų naudojimas. Bankų ir valdžios interesai sutampa, o eilinėms darbo pelėms belieka cypčioti...

apta

apta portretas
kokius kastus jie mazino as kiei atsimenu tai visi aptarnavimo ir kiti kastai tik didejo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių