I. Šimonytė: mokestiniai pakeitimai nebus „iš kepurės“

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Vyriausybė išdrįs pasiūlyti mokestinių pakeitimų, jeigu to reikės, tačiau jie nebus skuboti.

„Tiek, kiek reikės drįsti pasiūlyti mokestinių pakeitimų, manau, kad Vyriausybė drįs juos pasiūlyti, bet jie nebus iš kepurės, iš po stalo paskutinę dieną. Apie tai reikia labai rimtai diskutuoti. Žmonės turi matyti, už ką yra mokami mokesčiai, ir net jei jie yra keičiami, turi matyti, kodėl juos siūloma keisti, kokia bus iš to grąža ir nauda patiems mokesčių mokėtojams“, – Seime antradienį sakė I. Šimonytė, atsakydama į „valstiečio“ Arvydo Nekrošiaus klausimą.

Žmonės turi matyti, už ką yra mokami mokesčiai, ir net jei jie yra keičiami, turi matyti, kodėl juos siūloma keisti, kokia bus iš to grąža ir nauda patiems mokesčių mokėtojams.

Ji nurodė, kad ateityje bus peržiūrimos mokesčių lengvatos, galimi kiti pakeitimai, tačiau jie nebus daromi skubos tvarka.

„Yra daug dalykų, kuriuos reikia suderinti – reikia suderinti vadinamąjį Atsigavimo fondą, dėl kurio turime susitarti su Europos Komisija, ir priemonių, kurias galėsime tomis lėšomis finansuoti. Tinkamai suplanuoti ES naują perspektyvą, ypatingai investicijas ir tai, ką turėsime išlaikyti sumokamais mokesčiais“, – sakė paskirtoji premjerė.

Jai antrino ir paskirtoji finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Mokesčiai visų pirma patys iš savęs susiję su viešųjų paslaugų apimtimi, ir kada mes sutarsime, kokias paslaugas norime teikti, kiek mes norime išmokų turėti, kokių, tik tuomet bus keičiami mokesčiai, nes mokesčiai patys savaime nėra vertybė“, – sakė G. Skaistė.

Jos teigimu, mokesčiai be reikalo nebus kaitaliojami, o mokesčių sistema bus stabilesnė. Taip pat bus peržiūrimos mokesčių lengvatos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jau zinom kaip tu moki dirbti ir tvarkyti apmokestinima zmomiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių