I. Šimonytė: atitverdami dalį ploto prekybininkai pažeidžia Vyriausybės nutarimą

Kai kurių prekybininkų bandymas atitikti naują karantino tvarką dalį parduotuvių ploto atitveriant ir taip siekiant prekybos plotą sumažinti iki 300 kv. metrų, yra Vyriausybės nutarimo pažeidimas, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Anot jos, nutarimas yra labai aiškus – pagal jį nuo vasario 15 dienos gali veikti ne daugiau kaip 300 kv. metrų ploto ne maisto prekių parduotuvės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko.

„Mes kalbame apie bendrą plotą, tai yra tą plotą, kuris dokumentuotas kaip prekybos plotas. Todėl visokie padalinimai ir kitokie atidalinimai – tam netgi specialiai yra pateikta sąvoka, apibrėžimas, kas yra prekybos plotas, kas yra įskaičiuojama į 300 kv. metrų“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I. Šimonytė.

„Kažkokios kitos manipuliacijos, mano vertinimu, jau yra ne bandymas apeiti nutarimą, o tiesiog nutarimo pažeidimas ir tą konkrečiose situacijose turi vertinti konkrečios atsakingos institucijos“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

Tačiau kaip skelbė portalas 15min.lt, nuo pirmadienio atsidarė ir dalis parduotuvių, didesnių nei 300 kv. metrų – jos atitvėrė dalį ploto, kad atitiktų 300 kv. metrų ploto reikalavimą.

Pirmadienį veiklą buvo atnaujinęs ir statybos prekių tinklas „Moki-veži“, kurio netiesioginis akcininkas yra energetikos ministras Dainius Kreivys, tačiau portalas delfi.lt trečiadienį pranešė, kad bendrovė parduotuves uždarė ir institucijų paprašė papildomos informacijos.

„Moki-veži“ savaitės pradžioje skelbė atidariusi 24 parduotuves, kurios pertvarkytos į „mažuosius formatus“.

Visų ne maisto prekių parduotuvių veikla buvo uždrausta nuo gruodžio 16 dienos, kuomet Lietuvoje dėl prastos epidemiologinės situacijos buvo sugriežtintas karantinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
pritaikyti parduotuvės veikiančius plotus prie karantino reikalavimų - DRAUDŽIAMA"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių