Į neramumus Egipte lietuvių turistams nusispjauti?

Dėl neramumų Egipte lietuvių srautas į šią šalį nepasikeitė, nes vasarą ten apskritai vyksta nedaug keliautojų, teigia turizmo agentūros.

Nesiūlo atsisakyti poilsio

Lietuviai Egipte dažniausiai poilsiauja Raudonosios jūros kurortuose. Užsienio reikalų ministerija kelionių į juos atsisakyti nesiūlo, tačiau rekomenduoja vengti turistinių maršrutų į istorines vietas Kaire, Aleksandrijoje, Suece, Ismailijoje, Port Saide, Nilo deltoje, pietų Egipto miestuose ir gubernijose, įskaitant Luksorą ir Asvaną, Šiaurės Sinajaus provincijoje ir pasienio regionuose.

Nurodytose teritorijose yra bendros įtampos ir terorizmo grėsmės, užsieniečių pagrobimo ir smurto atvejų pavojus.

Panikos nėra?

„Vasarą kelionės į Egiptą apskritai yra vangiai perkamos. Tai yra žiemos sezono prekė. Į Egiptą vasarą keliauja tik drąsiausieji, nes ten dabar per daug karšta poilsiauti“, – sakė „Kelionių akademijos“ Kauno biuro pardavimų vadybininkė Erika Užgirienė.

Anot jos, keliones į minėtą šalį organizuojančios bendrovės „Tezturas“ ir „Novaturas“ vasarą keliautojų iš Lietuvos į Egiptą per savaitę surenka po lėktuvą. Skrydžiai į šią šalį vasarą vyksta tik pirmadieniais, o žiemą – kasdien.

„Nors užsakymų turėjome nedaug, bet nė vienas nebuvo atšauktas ar perkeltas“, – tikino E. Užgirienė.

„Tez Tour“ atstovybės Lietuvoje Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė sakė, jog poilsiautojai domisi situacija Egipte, tačiau panikos nėra.

„Artimiausiame numatytame skrydyje tų, kurie atsisakė ar atidėjo kelionę, nėra, toliau vykdome suplanuotus skrydžius į šią šalį“, – nedaugžodžiavo I. Aukštuolytė. Ji neatsakė, ar kilus sąmyšiui Egipte, per kitus reisus atsirado keliautojų, pakeitusių savo planus ir atsisakiusių skristi į šią šalį.

Patariama nešiotis dokumentus

Egipte Lietuvos piliečiams rekomenduojama būti budriems, griežtai vengti bet kokių masinių susibūrimo vietų, demonstracijų, laikytis nustatytų apribojimų, atidžiai stebėti naujienų agentūrų pranešimus, visada su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Dėl nesankcionuotų kelių blokavimo atvejų visoje Egipto teritorijoje rekomenduojama vengti ilgų neorganizuotų kelionių sausuma, ypač tamsiu paros metu.

Sudėtinga politinės ir viešojo saugumo situacija Egipte kilo po liepos 3 dieną įvykusio prezidento Mohamedo Mursio nušalinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pe

Pe portretas
As irgi!

Gagarinas

Gagarinas portretas
noreciau dabar pailset
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių