Gamintojai perspėja: gėrimai brangs

Nuo sausio gamintojams bei importuotojams didėja mokestis už pakuočių sutvarkymą. Manoma, kad dėl to artimiausiu metu didės gėrimų kainos.

Anot statistikos, nuo 2016-ųjų pradžios, kai pradėjo veikti taromatai,  Lietuvos gyventojai į juos sunešė daugiau kaip 400 milijonų vienkartinių gėrimų pakuočių. Taigi gyventojams grąžinta užstato už 40 milijonų eurų.

Perdirbėjai nesitikėjo, kad taros bus surinkta tiek daug, todėl nebepakanka numatyto biudžeto atliekoms tvarkyti, nes kuo daugiau pakuočių surenkama, tuo brangesnis jų tvarkymas. Todėl perdirbėjai didina mokestį gamintojams ir importuotojams. Mokestis jau didintas lapkritį.

Gėrimų gamintojai sako, kad dėl to artimiausiu metu brangs gėrimai. Be to, verslininkai nustebę, kodėl surenkant daugiau taros brangsta jos perdirbimas, nes augant bet kokiai gamybai, kaina krinta.


Šiame straipsnyje: gamintojaigėrimaikaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Charlessurry

Charlessurry portretas
wh0cd203391 [url=http://cafergot365.top/]cafergot[/url] [url=http://buyseroquel2014.top/]buy seroquel online[/url] [url=http://buyyasmin-3.gdn/]yasmin[/url] [url=http://buyneurontin25.gdn/]order neurontin[/url] [url=http://lisinopril2010.top/]lisinopril[/url] [url=http://buytriamterene365.top/]triamterene[/url]

Anonimas

Anonimas portretas
Nesuprantu, kodėl verslininkas kuris pilsto produkciją į vienkartinę tarą turi dar papildomai sumokėti už taros surinkimą. Juk ta surinkta tara toliau keliauja ant perdirbimo, tai vėl gaunamas produktas, kuris vėl parduodamas.

Anonimas

Anonimas portretas
kada ora brangins ? :D
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių