G. Kirkilas: vaiko pinigai tikrai biudžeto neišsprogdins

Socialdemokratų darbo partijos vadovas Gediminas Kirkilas tvirtina, jog vaiko pinigams kelti iki 70 eurų reikalingi 37 mln. eurų – ne ta suma, kuri „išsprogdintų biudžetą“.

„Dėl vaiko pinigų tikrai biudžetas neišsprogs, tai yra koalicijos sutartis ir jisai turėjo būt taip suplanuotas, 30 milijonų milijardiniam biudžete tikrai jo neišsprogdins“, – pirmadienį žurnalistams prieš pirmąjį biudžeto projekto svarstymą Seime sakė G. Kirkilas.

Seimas praėjusią savaitę pritarė G. Kirkilo registruotam siūlymui vaiko pinigus kelti iki 70 eurų. Pagrindinis Socialinių reikalų ir darbo komitetas šiam siūlymui nebuvo pritaręs. Seimas turės dar vieną kartą balsuoti dėl Išmokų vaikams įstatymo pataisų priėmimo.

Vyriausybė siūlė vaiko pinigus didinti 10 eurų mažiau, nei siekia „socialdarbiečiai“, nuo dabartinių 50 iki 60 eurų nuo sausio. Išmokų vaikams didinimui kitais metais biudžete numatyta 152,4 mln. eurų

R. Karbauskis: vaiko pinigai didės

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad diskusijose dėl didesnių vaiko pinigų liko tik vienas neatsakytas klausimas – kada konkrečiai kitais metais bus galima kelti universalią išmoką už vaiką iki 70 eurų, o daugiavaikėms šeimoms mokėti 100 eurų siekiančią sumą.

„Kitais metais bus 70 ir 100 eurų. Vienintelis klausimas, nuo kurio momento, nuo kurios datos. Gali būti, kad tai nebus sausio 1 d. Derybų metu su Vyriausybe ieškosime sprendimų, nuo kurios datos“, – Seime prieš biudžeto svarstymą kalbėjo R. Karbauskis.

Į žurnalistų klausimą, ar su projektuojamu biudžetu bus galima patenkinti viešojo sektoriaus darbuotojų lūkesčius, R. Karbauskis atsakė pozityviai.

„Manau, kad tai bus padaryta“, – tvirtino  R. Karbauskis. Jo teigimu, pasiekti šio tikslo bus įmanoma subalansavus biudžetą.

Tiek Vyriausybės projektu, tiek „socialdarbiečių“ siūlymu daugiavaikėms, skurdžiau gyvenančioms šeimoms išmoka vaikui kitąmet augtų iki 100 eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos skyriaus vedėjos Svetlanos Kulpinos teigimu, norint įgyvendinti koalicijos susitarimą dėl „vaiko pinigų“, kitų metų biudžete reikėtų papildomai rasti 37,3 mln. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ter

Ter portretas
Tuoj sulyginsit su pesijomis.Nu ka padarysi.Tėvams mažiau rūpesčių..

Šitam seniui dar vaikai parūpo

Šitam seniui dar vaikai parūpo portretas
Geriau pensininkais rūpinkis, o ne vaikais, vaikai dabar gyvena kaip inkstai taukuos, viskuo aprūpinti. Tik pensininkai vargsta lenke nugaras 40 metų ir vos 320 eurų gaunantys, visą laiką dirbe valdiškam darbe.

Anonimas

Anonimas portretas
O pensininkams kada ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių