FNTT: dėl sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, įšaldyta per 23,5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Dėl Lietuvoje taikomų Europos Sąjungos (ES) finansinių sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, bendra iš viso įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro daugiau nei 20,278 mln. eurų, 3,419 mln. JAV dolerių ir 546 tūkst. Rusijos rublių, sakoma Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pranešime.

Atsižvelgiant į Rusijos veiksmus, kuriais kenkiama Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei arba į juos kėsinamasi, Lietuvoje finansinės sankcijos yra taikomos 7 juridiniams asmenims, remiantis sąsajomis per nuosavybės teisę ar kontrolę. Šiems asmenims priklausančių įšaldytų piniginių lėšų sąskaitose bendra suma yra daugiau nei 19,215 mln. eurų, beveik 2,071 mln. JAV dolerių.

Finansinės sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aleksejumi Nečajevu, Aleksejumi Mordašovu, Andrejumi Melničenka, Vitalijumi Saveljevu, Andrejumi Guryjevu, Igoriu Sečinu.

Šiuo metu Lietuvoje taip pat apribotos piniginės lėšos, kurias į Lietuvoje veikiančių finansų įstaigų klientų sąskaitas pervedė ES sankcionuojami asmenys, daugiausiai iš užsienio šalių. Bendra tokių įšaldytų piniginių lėšų suma siekia 1,063 mln. eurų, 1,348 mln. JAV dolerių ir 546 tūkst. Rusijos rublių.

Asmenims, kuriems taikomos ES ribojamosios priemonės, susijusios su Rusija, apribota galimybė naudotis Lietuvoje esančiais ir nuosavybės teise priklausančiais 3 nekilnojamojo turto objektais – butais ir 1 žemės sklypu pagal nuomos sutartį.

Lietuvoje taip pat taikomos finansinės sankcijos, susijusios su Baltarusija. Sankcijos yra taikomos 3 juridiniams asmenims ir 1 fiziniam asmeniui. Bendra įšaldytų piniginių lėšų suma – per 45,7 tūkst. eurų. Sankcijos pritaikytos dėl sąsajų su Aliaksandru Šakutinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių