Finansų ministerija nepritaria siūlymui taikyti lengvatinį PVM leidinių spausdinimui

Finansų ministerija siūlo nepritarti parlamentaro Roberto Šarknicko iniciatyvai taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą periodinių leidinių spausdinimui.

Šią išvadą Vyriausybė svarstys trečiadienio posėdyje.

Finansų ministerijos teigimu, Seimo nario siūlomos nuostatos neatitiktų Tarybos direktyvos nuostatų.

„Tarybos direktyvoje numatyta galimybė taikyti lengvatinį PVM tarifą tik fiziniu pavidalu ar elektroniniu būdu arba abiem būdais teikiamų laikraščių ir periodinių leidinių tiekimui, tačiau ne jų spausdinimui“, – teigia Finansų ministerija.

R. Šaknickas siūlo laikraščių, žurnalų ir kitų periodinių leidinių spausdinimui, išskyrus erotinio ar smurtinio pobūdžio arba profesinės etikos nesilaikančius leidinius bei spausdintą produkciją, kurioje mokama reklama sudaro daugiau kaip 4/5 viso leidinio ploto, lygiai taip pat, kaip ir šių leidinių pardavimui, taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą.

Jo teigimu, dėl šiuo metu Lietuvoje taikomo standartinio PVM tarifo periodinių leidinių spausdinimui leidėjai renkasi užsienio spaustuves, Lietuva praranda tiek apyvartines lėšas, tiek įplaukas į biudžetą.

„Be kita ko, negaunant užsakymų, mažėja ir spaustuvių bei jų darbuotojų Lietuvoje užimtumas“, – nurodo Seimo narys.

Šiuo metu lengvatinis 9 proc. PVM tarifas galioja knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, 5 proc. PVM tarifas – laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikasčiams

Laikasčiams portretas
tai galėtų nuimti. Daugiau žmonių ipirktu - daugiau parduotų.Ir pelnas didesnis.Žinoma reikėtu labjau mokesti mažinti tiems kas mažiau užsakytu str. ir reklamos spausdina. Neretai paėmus kad ir Klaipėdos laikraštį tiesiog nėra ką skaityti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių