Finansų ministerija ir EK atstovybė pristatys RRF paramos naudojimą

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija ir Europos Komisijos (EK) atstovybė Lietuvoje antradienį metinėje „Naujos kartos Lietuva“ plano konferencijoje pristatys, kaip šalis įsisavina milijardinę Europos Sąjungos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF) paramą.

„Beveik 4 mlrd. eurų vertės „Naujos kartos Lietuva“ plano reformos ir investicijos įgavo pagreitį. Nuo plano įgyvendinimo pradžios šiuo metu jau įvykdyta daugiau nei du trečdaliai plano reformos veiksmų“, – pranešė ministerija.

Vyriausybė iki liepos 16 dienos ketina kreiptis į Europos Sąjungos Bendrąjį Teismą (ESBT) dėl Europos Komisijos (EK) sprendimo palikti įšaldytus 8,7 mln. eurų iš Lietuvai skirtos 26 mln. eurų RRF subsidijos.

Komisija pernai gegužę už pirmuosius apie 30 rodiklių išmokėjo Lietuvai pirmąją išmoką iš RRF – 542,3 mln. eurų, o 26 mln. eurų parama buvo laikinai sulaikyta už neįvykdytus du rodiklius (mokesčių pertvarka), tačiau gruodį EK Lietuvai leido panaudoti beveik 9 mln. eurų iš šios sumos.

Atskaičius dalį jau išmokėto avanso Lietuvai papildomai už šiuos du rodiklius gegužę buvo išmokėta 14,9 mln. eurų.

Iki šiol Lietuva yra gavusi beveik 1 mlrd. eurų RRF subsidijų ir daugiau kaip 470 mln. eurų paskolų.

„Naujos kartos plane“ reformoms ir investicijų projektams numatyta skirti beveik 2,3 mlrd. eurų subsidijų ir 1,55 mlrd. eurų paskolų. Šiuo metu įgyvendinti 59 reformų ir 14 investicijų rodikliai, EK atsiskaityta už 38 rodiklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių