Ekonomikos ir inovacijų ministerija ieško penkių naujų komercijos atašė

  • Teksto dydis:

Plėsdama Lietuvos ekonominio atstovavimo tinklą pasaulyje, Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė konkursus Lietuvos Respublikos komercijos atašė pareigoms Lenkijoje, Japonijoje, Pietų Korėjoje, JAV ir Vokietijoje užimti.

Patvirtinus naujuosius atašė, gerokai sustiprės Lietuvos ekonominis atstovavimas pasauliniu mastu ir strategiškai svarbiose JAV ir Vokietijos rinkose – šiose šalyse veiks po tris komercijos atašė. Trečiasis komercijos atašė JAV įsikurs Lietuvos generaliniame konsulate Čikagoje, šiuo metu JAV veiklą vykdo komercijos atašė Los Andžele, o nuo rugpjūčio – Niujorke. Taip pat trečiasis komercijos atašė pradės veikti ir Lietuvos ambasadoje Berlyne, Vokietijoje.  

Plečiamas ekonominio atstovavimo tinklas padės Lietuvai būti geriau matomai pasaulyje ir patrauklesnei investuotojams.

„Mūsų verslui būtina rasti naujų galimybių ir naujų rinkų realizuoti savo gaminius bei paslaugas. Plečiamas ekonominio atstovavimo tinklas padės Lietuvai būti geriau matomai pasaulyje ir patrauklesnei investuotojams, o kartu su verslu padės siekti bendro rezultato – atsparios, modernios ir tvarios šalies ekonomikos“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. 

Į komercijos atašė pareigas gali pretenduoti asmenys, turintys ne žemesnį kaip bakalauro kvalifikacinį laipsnį teisės, verslo, ekonomikos arba politikos mokslų srityse arba ne žemesnį kaip bakalauro kvalifikacijos laipsnį  ir ne mažesnę kaip dvejų metų darbo tarptautinio bendradarbiavimo srityje patirtį. Pretendentai į pareigas privalo mokėti anglų kalbą C1 lygiu, o Vokietijoje ir Lenkijos – ir šių šalių kalbas. Visi reikalavimai kandidatams ir kita informacija skelbiama čia

Paraiškos priimamos iki birželio 6 d. imtinai. 

Viso Lietuva turi komercijos atašė šiose šalyse: Jungtinėje Karalystėje, JAV, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Kinijoje, Izraelyje, Ukrainoje. Iki 2024 metų planuojama padidinti komercijos atašė skaičių iki 23.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių