Du vienos šeimos nariai į valstybės biudžetą turės sumokėti 13 tūkst. eurų

Du vienos šeimos nariai į valstybės biudžetą privalės sumokėti beveik 13 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), delspinigių ir baudų, praneša Kauno apskrities Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Kaip nurodo institucija, Vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi pripažino, kad gyventojai vertėsi transporto priemonių prekyba, nors šios veiklos buvo neįregistravę, taip pat neoficialių pajamų kilmę nepagrįstai mėgino įrodyti paskolomis grynaisiais pinigais iš giminaičių bei pažįstamų.

„Paaiškinimai, kad nemažas kiekis automobilių buvo naudojamas šeimos narių poreikiams, o automobiliai registruoti jų vardu tik siekiant mažesnių privalomojo civilinės atsakomybės draudimo išlaidų, inspektorių neįtikino. Akivaizdu, jog veikla turėjo tęstinumą, nes atlygintino pobūdžio transporto pardavimo sandoriai buvo sudaromi nuolatos“, – pranešime sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Mokesčių inspektoriai taip pat išsiaiškino, kad gyventojų išlaidos tikrinamuoju laikotarpiu gerokai viršijo pajamas. Pavyzdžiui, per vienerius iš tirtų metų šių asmenų išlaidos buvo 6 kartus didesnės nei oficialios pajamos, o tais pačiais metais 59 proc. pajamų sudarė neva paskolos grynaisiais iš kitų asmenų. Sutuoktiniai, kaip praneša Kauno apskrities VMI, niekur nedirbo, nebuvo įsigiję verslo liudijimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o žadėjo

o žadėjo portretas
iki liepos 1-osios netaikyti baudų ir neskaičiuoti delspinigių...

???

??? portretas
Seimos nariai - kokiai grupuotei priklauso
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių