Už litrą degalų vairuotojai jau ruošiasi mokėti ir 3 eurus: yra kaip yra

  • Teksto dydis:

Degalų kainos švieslentėse muša rekordus. Gyventojai benziną jau pila už beveik du eurus dešimt centų, tačiau Vilniaus gatvėse automobilių nemažėja, praneša LNK.

Atlikti tyrimai rodo, kad naftos ir dyzelino vartojimas nemažėja – žmonės pila kurą ir važinėja savo automobiliais taip pat, kaip tai darė prieš sankcijas Rusijai ir Baltarusijai. Tą patvirtina ir degalinėje kalbinti žmonės.

„Yra kaip yra. Važinėti vis tiek reikia, tai pilamės ir važiuojame (...) Net jei 3 eurai bus, vis tiek žmonės važinės“, – tvirtino degalinėje kalbintas vyras ir pridūrė, kad keisti judėjimo įpročių neketinąs. 

Paklausta, ar bando optimizuoti važiavimus automobiliu tam, kad sutaupytų, moteris teigė to nedaranti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Ne, žinokite, važiuosime tiek, kiek reikės. Nėra gerai, šitas skaičius nepatinka ir tikrai norėčiau, kad būtų daug mažiau, bet ką padarysi“, – sakė dyzelį pylusi moteris. Anot jos, per mėnesį ant kuro tenka išleisti 50 eurų daugiau nei prieš keletą mėnesių. „Bet aš turiu labai konkretų maršrutą, kuriuo važiuoju. Gal vieną kartą į Kauną nuvažiuoju ir viskas“, – tvirtino moteris.

Paskaičiavusi ji įvertino, kad iš Vilniaus nuvažiuoti į Kauną ir grįžti atgal į Vilnių jai kainuoja apie 40 eurų, „o būdavo, kad su 25 eurais taip pirmyn atgal suvažinėji“.

Atostogas stengiasi susiplanuoti ir be reikalo prie jūros nevažinėja: „Jau tikrai pagalvojam. Būdavo, kad ir savaitgalį pas mamą nuvažiuodavom, tai jau dabar pasvarstom“.

„Skaudančia širdimi pilu. Jeigu už 25 eurus įsipildavau 20 litrų, tai šiandien gaunasi truputį daugiau negu 10 litrų. Nu tai ir pilu tada už 30 eurų“, – juokėsi moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Asilams ir 20 eurų už litrą ne riba....

neverkitv vatnikai

neverkitv vatnikai portretas
dzin galiu ir po 5 eurus piltis. Svarbu ruskiu naftos nepirkti SLAVA UKRAINI

Matosi,kad

Matosi,kad portretas
primuštas.Pamiršai dar Landsbergį paminėti.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių