Darbo kodekse siūloma įteisinti daugiavaikėms šeimoms pailgintas atostogas

Siūloma tėvams, kurie augina tris ir daugiau vaikų, suteikti pailgintas dvidešimt penkių darbo dienų kasmetines atostogas.

Tai numatančias Darbo kodekso pataisas įregistravo jas inicijavusi Seimo Darbo partijos frakcijos narė Vaida Giraitytė-Juškevičienė kartu su kitais Seimo Darbo partijos frakcijos nariais.

Projekto autorė mano, kad toks teisinis reguliavimas tėvams, auginantiems tris ir daugiau vaikų, suteiks galimybę daugiau laiko praleisti su vaikais, juos ugdyti.

Siūloma, kad Darbo kodekso pataisos dėl pailgintų atostogų įsigaliotų 2022 m. sausio 1 d.

Šiuo metu Darbo kodeksas nenumato galimybės darbuotojams, auginantiems tris ir daugiau vaikų, suteikti pailgintas atostogas. Darbuotojams iki aštuoniolikos metų, darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, ir neįgaliems darbuotojams suteikiamos dvidešimt penkių darbo dienų kasmetinės atostogos (jeigu dirbama penkias dienas per savaitę) arba trisdešimt darbo dienų kasmetinės atostogos (jeigu dirbama šešias darbo dienas per savaitę).

Darbo kodekso pataisas kartu su V.  Giraityte-Juškevičiene teikia Seimo nariai Aidas Gedvilas, Vigilijus Jukna, Artūras Skardžius Viktoras Fiodorovas, Vytautas Gapšys, Mindaugas Puidokas, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Andrius Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad normaliame

Kad normaliame portretas
pasaulyje atostogos ilginamos uz darbo pavojinguma sveikatai,o ne uz 3,14snuma.

Anonimas

Anonimas portretas
O išmokas už vaikus nebandėt pakelti,jiems ne atostogų o pajamų daugiau reikią,nes ir vieną vaiką pastatytį ant kojų ir išleisti į gyvenimą nepigiai kainuoją nekalbant apie 3 ar net daugiau, aiškų aš nekalbu apie asociales šeimas,jiems iš viso grynų pinigų i rankas neduoti o vaikų maitinimą ir kitka jiems reikalinga organizuoti išviso neprileidžiant taip vadinamų tevelių prie gaunamų materialių vertybių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių