D. Kreivys: per dešimtmetį į elektros skirstymo tinklą planuojama investuoti beveik 3,3 mlrd. eurų

Sekmadienį šalį nusiaubus audrai ir be elektros likus daugiau kaip 160 tūkst. namų ūkių, energetikos ministras Dainius Kreivys teigia, kad per artimiausią dešimtmetį į skirstymo tinklą planuojama investuoti beveik 3,3 mlrd. eurų.

„ESO toliau planuoja intensyviai dirbti. Mes atnaujiname visus planus ir per artimiausią dešimtmetį, jeigu kalbėtume apie investicijas, vien į skirstymo tinklą planuojama investuoti beveik 3,3 mlrd. eurų“, – LRT televizijai sakė ministras.

Ministras taip pat pažymėjo, kad namų darbus turėtų atlikti ir patys gyventojai, pavyzdžiui, įsigyti elektros generatorius ar įsirengti saulės elektrines.

„Paprastas, 2 kilovoltų generatorius kainuoja 200–300 eurų, didesnis gal šiek tiek brangesnis. Taip pat sprendimas yra baterijos. Tie, kurie turi saulės elektrines, gali įsirengti baterijas, kad tokiais atvejais turėtų elektros“, – tikino D. Kreivys.

ELTA primena, kad, Lietuvoje nuo sekmadienio vakaro siaučiant stipriam vėjui ir lyjant gausiam lietui, ugniagesiai visoje šalyje daugiau nei 1000 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Daugiausia pranešimų gauta iš Alytaus apskrities, Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Vilniaus apskričių.

Tuo metu energijos skirstymo operatorius ESO skelbia, kad dėl stichijos elektros anksčiau neturėjo daugiau nei 160 tūkst. vartotojų. Antradienio vakaro duomenimis, be elektros dar likę apie 84 tūkst. namų ūkių.

Audros metu taip pat neišvengta ir aukų – Grigiškėse užvirtęs medis mirtinai sužalojo moterį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ir kiek tu investiciju atsidurs partijos kasoj?

tai

tai portretas
Vor po kličkė "KRIVOI", kada žmonėms gražinsite pavogtus pinigus?

Inžinierius

Inžinierius portretas
Kilovoltu nuo kilovatu neskiria?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių