„China Merchants Group“ Lietuvoje steigs transporto ir pramonės centrą

  • Teksto dydis:

Kinijos valstybės valdoma transporto ir logistikos, nekilnojamojo turto bei finansų kompanija "China Merchants Group" planuoja steigti centrą Lietuvoje, kurį sudarytų transporto ir pramonės įmonės. Bendrovė pasirašė ketinimų protokolus su Klaipėdos uostu bei logistikos įmone "VPA Logistics", pranešė Vyriausybė.

"Kinų pusė informavo, kad "China Merchants Group" pasirinko Lietuvą kaip Kinijos Šilko kelio strategijos įgyvendinimo vietą. Korporacija planuoja steigti "vieno kelio, vieno ekonominio bendradarbiavimo" centrą Lietuvoje, kurį sudarytų transporto ir pramonės kompleksas", - Vyriausybės pranešime sakė A.Butkevičius, kuris trečiadienį susitiko su Kinijos korporacijos delegacija.

Kinijos bendrovė per Klaipėdos uostą norėtų vežti medžiagas ir žaliavas jos plėtojamam 300 mln. JAV dolerių (270 mln. eurų)vertės pramonės parkui šalia Minsko oro uosto.

Kinai, be to, domisi galimybe gabenti krovinius geležinkeliais iš Kinijos per Kazachstaną ir Lietuvą įEuropą.

"Iš mūsų pusės perspektyvos yra realios, matome įvairių veiklos galimybių. Esame pasiruošę ir norime, kad abi bendrovės suformuotų kuo daugiau klausimų, kuriais galėtų bendradarbiauti", - "Lietuvos geležinkelių" pranešime spaudai sakė Kinijos bendrovės prezidentas teigė Li Xiaopengas (Siaopengas), antradienį susitikęs su geležinkelių vadovais.

"Lietuvos geležinkelių" generalinio direktoriaus pavaduotojas Albertas Šimėnas sakė, kad kinams pasiūlyta krovinius vežti "Vikingo" ir "Saulės" konteineriniais traukiniais bei investuoti į logistikos centrus Vilniuje bei Kaune.

"China Merchants Group" gegužę Lietuvoje pasirašė supratimo memorandumus su Klaipėdos uostu, "Lietuvos geležinkeliais" ir Kauno laisvąja ekonomine zona (LEZ). Birželį Lietuvoje taip pat lankėsi Kinijos vicepremjeras Gaoly Zhangas (Žangas), kuris susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite bei premjeru A.Butkevičiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių