A. Butkevičius: D. Medvedevas žada paskubinti derybas su „Gazprom“ dėl dujų kainos

  • Teksto dydis:

Rusijos premjeras pažadėjo paraginti šalies pareigūnus sparčiau svarstyti Lietuvos pasiūlymus koncernui "Gazprom" dėl mažesnės dujų kainos, sako Lietuvos Vyriausybės vadovas.

"Tikrai toliau dirbti turi ekspertai šiuo klausimu, kaip jis (D.Medvedevas - BNS) išsireiškė, yra pilnai susipažinęs ir su mūsų pateiktais pasiūlymais. Bet manoma, kad ministrų lygyje šis klausimas turėtų būti toliau svarstomas ir jisai netgi, aš paprašiau, kad gal būtų galima greičiau prieiti prie tam tikrų sprendimų, buvo pasakyta, kad tikrai dar šiandien jis paragins atsakingus pareigūnus Rusijoje, kad šis klausimo svarstymas sustiprėtų", - žurnalistams trečiadienį sakė Algirdas Butkevičius.

Rusijos vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad D.Medvedevas A.Butkevičiui trečiadienį telefonu išsakė priekaištų dėl dujų sektoriaus pertvarkos. Rusijos premjeras taip pat pareiškė, kad Lietuvos pasirinkti Europos Sąjungos (ES) Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo metodai pažeidžia Rusijos investuotojų interesus bei prieštarauja dvišaliams tarpvyriausybiniams susitarimams.

Tokia pozicija kertasi su anksčiau A.Butkevičiaus išsakytais teiginiais, jog balandžio mėnesį Sankt Peterburge iš D.Medvedevo jis išgirdęs, kad "Gazprom" susitaikė su Lietuvos įgyvendinamu ES trečiuoju energetikos paketu ir jokių reikalavimų nekels.

Įgyvendinant paketą, magistraliniai dujotiekiai atiteko nuo "Lietuvos dujų" atskirtai naujai įmonei "Amber Grid", o iki kitų metų lapkričio turi būti atskirta ir pastarosios akcininkų nuosavybė - tikėtina, kad "Gazprom" ir "Vokietijos "E.ON Ruhrgas" parduos jų valdomas akcijas.

Šiuo metu E.ON valdo po 38,9 proc. "Lietuvos dujų" ir "Amber Grid" akcijų, "Gazprom" - po 37,1 proc., po 17,7 proc. priklauso Lietuvos energetikos ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių