A. Butkevičius: Baltarusija tvirtai apsisprendusi statyti AE

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad su juo susitikęs Baltarusijos ministras pirmininkas Michailas Miasnikovičius pareiškė, jog Minskas tvirtai pasiryžęs statyti atominę elektrinę Astrave, bet visiškai tuo neįtikino.

„Jie pareiškė, kad yra priėmę tvirtą sprendimą ir tikrai atominę elektrinę Astrave statys“, - ketvirtadienį sakė Lietuvos premjeras. Anot jo, Baltarusijos pusė pranešė paruošusi atsakymus dėl poveikio aplinkai vertinimo ir paragino tai aptarti abiejų šalių aplinkos ministrus.

Tačiau Lietuvos premjeras teigė nebuvęs visiškai įtikintas, kad Baltarusijoje jėgainė bus pastatyta: „Kad visiškai įtikino, tikrai negalėčiau to patvirtinti. Užklausiau, kokie paskolų kaštai, ir taip toliau, tai čia jau buvo stabtelėjimas“.

Lietuva ne kartą kritikavo Baltarusiją dėl jos planų statyti atominę elektrinę vos 20 kilometrų nuo Lietuvos sienos ir 50 kilometrų nuo Vilniaus, ir nuogąstavo, kad joje gali būti neužtikrinti saugumo standartai.

Lietuvos institucijos trečiadienį pranešė, kad Espo konvencijos Įgyvendinimo komitetas konstatavo, jog Baltarusija pažeidė Espo konvencijos nuostatas. Komitetas teigia, kad Baltarusija laiku nepateikė informacijos dėl atominės elektrinės projekto Lietuvos visuomenei ir ekspertams.

Atominės elektrinės projektas įgyvendinamas su Rusijos finansine pagalba. Elektrinės pirmąjį bloką vietos pareigūnai teigia ketinantys paleisti 2018 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
O ką tu darysi Butkevič, prisidirbęs su referendumais?

cha-cha

cha-cha portretas
Nuo Lietuvos už 40 km Baltarusijoje kaifas, o mūsų Ignalinoje - blogis. Kalinigrade irgi gėris. Užtai mus visi ir vadina labusais.Viduje pjaunamės, o visiems kitiems šypsomis.Dar blogiau kai techniniai dalykai yra sprendžiami referendumuose.

Nežinantiems

Nežinantiems portretas
Kažkodėl visi pamiršta priežastį, dėl kurios statomos Kaliningrado ir Baltarusijos AE. Vos paskelbus, kad Lietuva, verčiama ES, POLITINIAIS MOTYVAIS, uždarys Ignalinos atominę, kurią specialistai pripažino viena saugiausių Europoje, Rusijos ir Baltarusijos spaudoje pasirodė pranešimai, kad jiems neliks nieko kito, kaip statytis savo atomines… Jeigu nebūtų uždaryta Ignalinos AE, nei elektrinė By, nei Kaliningrade nebūtų statomos. Apie tai keletą metų buvo rašoma Rusijos ir Baltarusijos spaudoje. Deja, mūsų veikėjai, sergantys rusofobija, tos spaudos neskaitė ir vis galvojo, kad RU ir BY blefuoja… Eurosojūzas, privertęs mus uždaryti IAE, įstūmė Lietuvą į tokią priklausomybę nuo Rusijos, kokioje seniai nebuvome... Įtariu, kad toks ir buvo tų IAE uždarymo iniciatorių GALUTINIS TIKSLAS… Taigi, dėkokit Eurosojūzui, privertusiam mus uždaryti TATENOS ir kitų specialistų VIENA SAUGIAUSIŲ EUROPOJE PRIPAŽINTĄ IAE. Lietuva dėl to patirs apie 100 MILIJARDŲ Lt nuostolių - taip teigia specialistai... Tiesa, tuos nuostolius padengs eiliniai žmogeliai, už alaus butelį ar skalbimo miltelių pakelį balsavę euroreferendume, nes elektros kainos jau pakilo ir dar kils... “Ačiū” eurosojūzui, mūsų “išmintingiems”politikams ir rinkėjams. Amen!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių