Be galimybių paso aptarnaujančios parduotuvės turės reguliuoti srautus

  • Teksto dydis:

Be galimybių paso asmenis aptarnaujančios parduotuvės ir turgavietės turės užtikrinamas minimalų 30 kv. metrų prekybos plotą vienam klientui. Operacijų vadovo sprendimu, toks reikalavimas įsigalios penktadienį.

Prekybos plotas apima salę, skirtą pirkėjams aptarnauti ir prekėms išdėlioti, įskaitant matavimosi kabinas. Į prekybos plotą neįskaitomas administracinių patalpų, sandėlių ir pagalbinių patalpų, dirbtuvių, laiptinių, koridorių, sanitarinių patalpų plotas, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Anot jos, reikalavimas užtikrinti 30 kv. metrų plotą vienam asmeniui bus taikomas toms prekybos vietoms, kurioms Vyriausybės nutarimu yra numatyta išimtis ir leidžiama aptarnauti žmones, neatitinkančius galimybių paso kriterijų.

Aptarnauti tokius asmenis gali parduotuvės ir turgavietės, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių, augalų, sėklų, trąšų pardavimas, jeigu prekybos vieta turi atskirą įėjimą iš lauko ir jos plotas neviršija 1,5 tūkst. kv. metrų arba parduotuvė, įsikūrusi prekybos centre, kurio plotas neviršija 1,5 tūkst. kv. metrų.

Šiuos kriterijus atitinkanti parduotuvė arba turgavietė gali pati nuspręsti aptarnauti pirkėjus tik su galimybių pasu ir apie tai informuoti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą. Tokiu atveju ploto reikalavimas nebus taikomas, tačiau bus privaloma užtikrinti, kad į prekybos vietą nepatektų galimybių paso arba jam lygiaverčio dokumento neturintys pirkėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aliosa

aliosa portretas
a tai jau miske kaukiu nereikia?

siauliete

siauliete portretas
lidl programele istrinta

Rozalija

Rozalija portretas
Neisiu niekur kur to paso reikalaus, iš principo. Jokio nuostolio dėl tų parduotuvių uždarymo normaliems žmonėms, mažiau prisipirksime visokių nereikalingų maistų, daiktų ir būsime tik sveikesni ir pinigų daugiau liks:). Žmogus turi teisę rinktis, niekaip nesuprantu ko reikia taip ardytis vienas su kitu? Tokia neapykanta? Man vienodai visi, nebent kai kurie pasiskiepijusieji gailisi paskubėję ir dėl to taip siunta?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių