Artėjantis ruduo pranašauja kainų kilimą

  • Teksto dydis:

Kol Vyriausybė plečia socialinės pagalbos mokyklinio amžiaus vaikams planus, paprasti gyventojai skundžiasi vis labiau augančiomis būstų nuomos ir kanceliarinių prekių kainomis, praneša „Info diena“.

„Kainos yra siaubingos“, – teigia užkalbinta moteris.

Arnas į Vilnių atvyko studijuoti iš Žiežmarių. Jis čia jau daugiau nei trejus metus ir neslepia, kad gyventi sostinėje nepigu.

„Vilniuje nuo vieno miesto krašto iki kito reikia važiuoti apie 40 minučių. Reikia pirkti pravažiavimo bilietėlį, norisi kažkur pavalgyti, pagerti, pabūti su draugais. Tai nėra pigu“, – sako Arnas.

Tačiau bent jau moksleivių tėvams Vyriausybė tiesia pagalbos ranką – nemokamą maitinimą planuojama skirti daugiau nei 100 tūkst. mokinių.

Studentų socialinė pagalba kol kas nepasieks. Jie ruošiasi mokslo metams patys. Arnas skundžiasi, kad brangstant pragyvenimui, neretai nukenčia mokslai, nes darbas tampa prioritetu.

„Aš savaitgaliais dirbdavau po 12-13 valandų. Dėl to nukentėdavo studijų kokybė, nes nespėdavau pasiruošti mokslams“, – teigė vaikinas.

Įprasta manyti, kad studentai gyvena kukliai. Tačiau nekilnojamojo turto nuomotojai tvirtina, kad yra atvirkščiai. Anot jų, prieš pat mokslo metus kylančios būstų kainos jaunimo stipriai negąsdina.

„Dažnai studentams padeda tėvai. Jeigu jau į Vilnių atvyksta, tai būna pasiskaičiavę išlaidas“, – sako nekilnojamojo turto ekspertas Kęstutis Bružas.

Anot jo, mokslo metai tik viena iš priežasčių, dėl ko kyla nuomos kainos. Pasak jo, žmonės įpratę po atostogų, artėjant rudeniui, kažką keisti savo gyvenime.

Prekybininkai džiaugiasi, kad pirkėjų, artėjant rudeniui, yra daug. Didžioji dalis kanceliarinėms prekėms pasiryžę skirti nuo 50 iki 100 eurų

Prekybininkai tikisi, kad aktyviausi pirkėjai bus prieš pat rudenį.

Tiek nekilnojamojo turto nuomotojai, tiek prekybininkai tvirtina, kad dar vieno karantino grėsmė vartojimo nesumažino. Tad artimiausiu metu nemažės ir kainos.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ina

Ina portretas
Daugiau neleiskite žmonių y parduotuvės tai prekybininkai bus laiming

... o dar

... o dar portretas
sako kad pas mus yra laisvos rinkos dėsniai.:D) Nė velnio čia jokių dėsnių nėra. Yra tik karteliniai susitarimai ir baisus godumas. Kad tik brangiau nulupti, kuo daugiau vartotojų apip'ypinti ir mažiau dirbti. Tik spekuliacija ir apgaudinėjimas..O ko daugiau norėti jei valdžia nereguliuoja savo šalies ūkio?Taigi kuo didesnė kaina ar įkainiai, tuo didesnė dalis į biudžetą nukrenta.O kad žmonės nuo to daugiau skurdėja niekam nerūpi

Pil.

Pil. portretas
Kilpą deda dar vieną verslininkai didindami kainas.Didinkite, nepirksime.Pripratome prie karantino ir supratome, kad žmogui daug nereikia.Galima gyventi .Dairiausi pi parduotuves,stebėjau,žmonių nėra daug parduotuvėse,tik dideliuose prekybos centruose.Tačiau i juos ateina su vaikais,vieni pavalgyti ,kiti vaikam pramogų rasti.O pirkimo visai nėra.Nes dauguma nedirba ,kiti pinigų tam neturi.Juokas ima kaip vis gazdina kad kils kainos.Tegul kyla,pardavėjai turės darbo, dulkes valys nuo prekių.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių