A. Armonaitė: svarbūs Lietuvos duomenys saugomi ir Briuselyje

Nemaža dalis svarbių Lietuvos valstybės duomenų kopijų saugoma „saugioje vietoje“ Briuselyje, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Tai ji sakė ketvirtadienį, Seimui priėmus įstatymo pataisas, leidžiančias valstybės institucijoms duomenis laikyti ne tik Lietuvoje, bet ir saugiose valstybėse bei „debesyse“.

„Duomenys yra saugūs tiek Lietuvos teritorijoje, tiek, tiesą sakant, dideli kiekiai Lietuvos registrų, jų šifruotos kopijos, šiuo metu yra saugomos Briuselyje saugioje vietoje“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Armonaitė.

BNS žiniomis, duomenys saugomi NATO serveriuose.  

Pasak Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) Valstybės informacinių technologijų paslaugų departamento vadovo Andžejaus Trachimovičiaus, Briuselyje saugomi gyventojų, mokesčių mokėtojų ar nekilnojamo turto registrai. Jo teigimu, įranga, kurioje saugomi Lietuvai svarbūs duomenys, be aptarnavimo kaštų, kainavo apie pusę milijono eurų.

Seimo ketvirtadienį priimtos pataisos numato, kad institucijos privalės duomenų, kurie turėtų būti prieinami karo, nepaprastosios padėties, ekstremaliųjų situacijų ar kitais krizių atvejais, kopijas laikyti ne tik Lietuvos, bet ir kitų Europos Sąjungos, Europos ekonominės erdvės ar Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos (NATO) valstybių duomenų centruose.

Šios kopijos būtų naudojamos, jeigu nebebūtų prieinami Lietuvoje laikomi duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

QWX

QWX portretas
SLYKSTUS TIPAS !!!!

konservų "svarbūs" duomenys;-- tai NUSIKALTIMAI

konservų "svarbūs" duomenys;--   tai NUSIKALTIMAI  portretas
kurie saugomi KUPČINSKO pastatytoje "auksinėje" IŠVIETĖJE.---Juk konservatorių k g e b i s t i n ė s CHUNTOS era eina į pabaigą, tad jų duomenų "archyvas" pravers naujiems VALDANTIESIEMS ,kurie į v e r t i n s CHUNTOS padarytą ŽALĄ Lietuvai.

fas fas

fas fas portretas
o kur seimo vagiu pinigai saugomi?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių