Kodėl automobiliams vairuotojai duoda vardus?

„Uogytė“, „braškė“, „Leo“, „Lėlė“ – tai ne meilūs žodžiai mylimajai. Tokiais ir dar daugybe kitų originalių vardų skiriama automobiliams. Atrodytų keista, kad daiktai tampa tokie svarbūs mūsų gyvenime ir net sužmoginami. Tačiau vis daugiau vairuotojų savo transporto priemonėms sugalvoja vardus ir juos naudoja kalbėdami apie savo automobilius.

Britų dienraštis „Daily Mail“ pabandė išsiaiškinti, kodėl vairuotojai taip pamilsta savo transporto priemones, kad jas pradeda vadinti vardais ar žmogiškai būdvardžiais.

Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa parodė, kad du trečdaliai automobilių vairuotojų transporto priemonėms duoda naminių augintinių vardus. Dažniausiai britai savo automobilius vadina „Betty“, „Bertie“ ir „Bob“ vardais. 25 proc. anglų transporto priemonėms duoda įžymybių vardus. 

Populiariausi – „Rooney“, „Beckham“, „Angelina“ ir „princas Williamas“. Atsirado ir tokių, kurie pripažino savo automobilį vadinantys „Kate Middleton“. 3 proc. apklaustųjų transporto priemonėms davė bendradarbių vardus.

Dažniausiai Didžiojoje Britanijoje automobiliams duodami moteriški vardai.

Kas dešimtas apklausoje dalyvavęs asmuo automobiliams yra davęs animacinių filmukų herojų vardus, 4 proc. – futbolininkų vardus, 3 proc. – politikų vardus.

Kas penktas apklaustasis pripažino, kad jiems gėda pasakyti, jog automobilius vadina vardais.

Dažniausiai automobiliams vardus davė „BMW“, „Land Rover“ ir „Volkswagen“ automobilių vairuotojai.

Asmeniniai vardai dažniausiai skiriami raudonoms, žalioms ir geltonoms transporto priemonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš savo

aš savo portretas
auto vadinu ' Kandonas' ,nes baltos spalvos

as sawo

as sawo portretas
as savo vadinu "dangus" nes jis yra melynas ;DDDDDD

mm

mm portretas
Panasu kad cia daugiau britu paprociai, pas mus dazniau buna "geldos", "lupenos" ir "grabai".
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių