Nemokamu švietimo informacijos telefonu dažniausiai skambino tėvai

Nemokama švietimo informacijos linija 8 800 10118 per mėnesį sulaukė beveik pusantro tūkstančio skambučių iš įvairių Lietuvos regionų. Aktyviausiai skambino tėvai, susirūpinę dėl mokinių aprūpinimo mokymo priemonėmis, pavėžėjimo į mokyklą, socialinės paramos.

Skambinusieji mokytojai klausinėjo apie pedagogų darbo apmokėjimo tvarką, kaip nustatomi darbo krūviai, domėjosi kvalifikacijos tobulinimo galimybėmis. Paskambinę studentai teiravosi apie įmokas už studijas.

Akcijos metu sulaukta ir susirūpinusių Lietuvos gyventojų skambučių apie mokyklos nelankančius vaikus. Dažniausiai skambino kaimynai, prašydami pasidomėti vaiku, padėti jam sugrįžti į mokyklą. Informacija apie pamokas praleidinėjančius mokinius buvo perduota atsakingiems specialistams savivaldybėse, kurie susisiekė su vaikų tėvais ir aiškinosi, dėl kokių priežasčių jų vaikas nelanko mokyklos.

Nemokama švietimo informacijos telefono linija veikė nuo rugpjūčio 28 iki rugsėjo 30 dienos. Galimybę nemokamai skambinti suteikė projekto rėmėjas - bendrovė TEO LT. Tokia akcija vyko jau šeštus metus iš eilės.

Norintieji pasiteirauti apie mokslą ar studijas visus metus gali kreiptis į Švietimo ir mokslo ministerijos „Vieno langelio" tarnybą telefonu (8 5) 2191190.


Šiame straipsnyje: švietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių