Tyrimas: į ligoninę paguldytų COVID-19 pacientų mirštamumas – beveik triskart didesnis nei nuo gripo

Praėjus maždaug metams nuo COVID-19 protrūkio Kinijoje pradžios akivaizdu, kad COVID-19 yra sunkesnė liga nei gripas, o penktadienį paskelbtas tyrimas parodė, kad tarp į ligoninę paguldytų COVID-19 pacientų mirštamumas yra beveik tris kartus didesnis nei tarp gripo pacientų.

Tyrėjai, kurių straipsnis publikuotas žurnale „The Lancet Respiratory Medicine“, nagrinėjo Prancūzijos sergamumo duomenis.

Tyrėjai palygino 89 530 COVID-19 pacientų, kurie buvo paguldyti į ligoninę šių metų kovą ir balandį, su 45 819 į ligoninę tarp 2018 m. gruodžio ir 2019 m. vasario dėl sezoninio gripo paguldytais žmonėmis.

Tiriamuoju laikotarpiu mirė 16,9 proc. į ligoninę paguldytų COVID-19 pacientų. Tuo tarpu mirštamumas tarp į ligoninę paguldytų sezoninio gripo pacientų siekė 5,8 proc.

Viena iš tyrimo autorių, Dižono universitetinės ligoninės ir Prancūzijos nacionalinio sveikatos instituto profesorė Catherine Quantin tikino, kad mirtingumo skirtumas yra „ypač sukrečiantis“, nes 2018–2019 m. gripo sezonas Prancūzijoje pasiglemžė daugiausia gyvybių per pastaruosius penkerius metus.

Tyrimo autoriai taip pat pabrėžia, kad skirtingas į ligoninę paguldytų žmonių skaičius, kuris COVID-19 atveju buvo beveik dukart didesnis nei gripo atveju, gali būti paaiškintas tuo, kad dalis žmonių gali turėti imunitetą tam tikrai gripo atmainai ar būti pasiskiepiję.

Tyrėjai taip pat nustatė, kad COVID-19 pacientai buvo dažniau guldomi į intensyvios terapijos skyrių – 16,3 proc., palyginti su 10,8 proc. gripo atveju – o vidutinė gulėjimo tokiame skyriuje trukmė buvo beveik dukart ilgesnė (COVID-19 atveju – 15 dienų, gripo – aštuonios).

Be to, nustatyta, kad dėl COVID-19 į ligoninę paguldytų vaikų buvo 1,4 proc., o dėl gripo gerokai daugiau – 19,5 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Efa

Efa portretas
Baisu kai zidiniai tampa ligonines,globos namai ,slaugos istaigos ....kodel ???

Ar pastebejote

Ar pastebejote portretas
Jau ta diena kai ijungė 5G iškarto mirė 30žmonių. O prieš tai 2 arba 3 mirdabo. Kaž kaip veikia imuninė sistema

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Beje gripas liga, o covid-19 tai biologinis ginklas. Kuris dirbtinai platinamas, ir tokį ginklą galima sunaikinti ir mokslininkai jau žino kaip, tik viena bėda, pagrindinis covid-19 šaltinis gydymo istaigose ir slaptųjų tarnybų įrankis, na ir dar tų kuriems maišo per didelis gynetojų kiekis planetoje.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių