Su židiniais siejama beveik 100 naujų atvejų, daugiausia jų – gydymo įstaigose

  • Teksto dydis:

Iš 138 naujų koronaviruso atvejų 93 siejami su židiniais, daugiausia jų – gydymo įstaigose, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. 60 iš naujų atvejų registruota Šiaulių, 37 – Kauno, 33 – Vilniaus, 5 – Panevėžio, 2 – Marijampolės ir 1 Utenos apskrityse.

28 nauji atvejai siejami su Radviliškio ligonine, iš kurių 22 yra pacientai, keturi darbuotojai ir du antriniai kontaktai – ne darbuotojai ir ne pacientai. Iš viso, šio ryto duomenimis, židinyje užsikrėtė 102 žmonės: 59 pacientai, 36 darbuotojai ir septyni antriniai kontaktai.

Taip pat Radviliškio ligoninėje mirė pacientas, sirgęs koronavirusu, tačiau jo mirties priežastis – ne ši infekcinė liga.

Penki atvejai patvirtinti Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Visi asmenys yra darbuotojai. Iš viso su protrūkiu šioje įstaigoje šiuo metu siejama 19 atvejų – 12 darbuotojų ir septyni pacientai.

Du atvejai Šiauliuose nustatyti Šiaulių greitosios medicinos pagalbos (GMP) stotyje. Abu asmenys yra darbuotojai. Iš viso šiuo metu registruoti keturi susiję atvejai.

Taip pat du atvejai praėjusią parą patvirtinti Šiaulių lopšelyje-darželyje „Kregždutė“. Vienas asmuo yra darbuotojas, kitas – vaikas. Iš viso registruoti keturi susiję atvejai.

28 nauji atvejai siejami su Radviliškio ligonine, iš kurių 22 yra pacientai, keturi darbuotojai ir du antriniai kontaktai – ne darbuotojai ir ne pacientai. Iš viso, šio ryto duomenimis, židinyje užsikrėtė 102 žmonės.

Dar du nauji atvejai siejami ir su protrūkiu tarp Šiaulių teisėsaugos institucijų darbuotojų. Vertinama, kad iš viso jau susiję 14 susirgimų.

Be to, Šiauliuose fiksuojamas ir naujas židinys įmonėje „Rūta“. Liga patvirtinta dviem darbuotojams ir vienam susijusiam asmeniui. Iš viso registruoti keturi COVID-19 ligos atvejai.

Šeši nauji atvejai siejami su židiniu Blinstrubiškių socialinės globos namuose, veikiančiuose Raseinių rajone. COVID-19 patvirtinta penkiems globotiniams ir vienam darbuotojui. Iš viso šiuo metu registruoti aštuoni susiję atvejai.

Trys nauji atvejai nustatyti Raseinių ligoninės darbuotojams. Iš viso registruota 17 susijusių atvejų.

Keturi atvejai Raseiniuose siejami su savivaldybe (iš viso – 15 susijusių atvejų), dar keturi – su įmone „Raseinių prekyba“ (iš viso šeši atvejai), du – su Viduklėje veikiančiu darželiu ( iš viso keturi atvejai).

Be to, registruotas naujas židinys, siejamas Raseinių choru „Šatrijos“. Tai antrasis susirgimas. Chore nustatyti 36 sąlytį turėję asmenys.

Aštuoni Vilniuje registruoti atvejai siejami su šokių studija „City dance“. Protrūkyje fiksuoti 25 susirgimai.

Dar aštuoni atvejai patvirtinti ansamblyje „Lietuva“. Iš viso registruota jau 14 susijusių atvejų. Ketvirtadienį NVSC vykdys nuotolinius mokymus ansamblio darbuotojams, taip pat pradedamas profilaktinis jų testavimas.

Du nauji atvejai Vilniaus apskrityje siejami su židiniu sporto klube „Gym Plius“. Su šiuo protrūkiu dabar siejama 20 susirgimų. NVSC specialistai įmonei pateikė rekomendacijas mažinti žmonių skaičių grupinėse treniruotėse arba išvis jų atsisakyti.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 24 asmenys.

Kaune registruoti du susirgimai Kazio Griniaus progimnazijos mokiniams (iš viso septyni susiję atvejai) bei dviem Kauno Erudito licėjaus mokiniams.

Vienas atvejis siejamas su Rokiškio rajono Juodupės gimnazija. Koronavirusas patvirtintas darbuotojui, kuris dėl turėto sąlyčio buvo izoliacijoje. Iš viso serga keturi asmenys.

Be to, 20 asmenų užsikrėtė po kontakto su sergančiaisiais, tačiau atvejai nepriskiriami infekcijos židiniams.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 24 asmenys.

Per praėjusią parą Vilniaus apskrityje registruotas vienas įvežtinis atvejis iš Austrijos.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 4070 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 1709 asmenys, 2253 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS na nevisai sventas

PETRAS  na  nevisai  sventas portretas
jie cia plauna pinigus atsieit gelbejam tauta nuo baisios ligos kur sirgdamas net nejauti kad sergi o demokratineje valstybeje prievartos negali buti o cia durnelis pasake detis kaukes nors pries tai sake kad jos neveiksmingos ir paskui baudzia didelia pinigu suma ATSIBUSKIT ZMONES PAZIUREKIT I KAIMYNUS JU SAUJELE BET JIE KOVOJA nes nezino kuo pavirs neteke batkos mes jau zinome po 30 metu gyvena tik isrinktieji o tauta priversta vergauti

Prognozė

Prognozė portretas
Vėl uždarys gydymo įstaigas, gydytojai dirbs nuotoliniu būdu, ligonių, senukų, kurie dar išliko, nebus galima lankyti, veiks tik kavinės, restoranai, grožio salonai, kad visi būtų gražūs ir linksmi.

Anonimas

Anonimas portretas
Bus dar daugiau nes mūsų gerieji valdžios ponai įsilies ukrainiečių baltarusių ir jav piliečių o tada jau bus tukstanceis užtat ir perka vakciną kai idijotai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių