Naujas tyrimas atskleidė: nuo delta koronaviruso atmainos perdavimo neapsaugo net vakcinos

  • Teksto dydis:

Naujas tyrimas Amerikoje atskleidė, kad delta atmaina daug dažniau nei ankstesnėmis viruso atmainomis gali užsikrėsti ir pasiskiepiję žmonės, praneša LNK.

Delta atmainos užkrečiamumas panašus kaip vėjaraupių, o nuo mutacijos perdavimo neapsaugo net vakcinos, teigiama atlikus naująjį tyrimą Amerikoje.

„Prieš du mėnesius delta atmaina sudarė 1 proc. visų COVID-19 atvejų Amerikoje. Dabar – 80 proc.“, – teigė Baltųjų Rūmų atstovė Karine Jean-Pierre.

Su tokiomis naujienomis Jungtinės Valstijos svarsto grąžinti kaukes ir paskiepytiems žmonėms.

Pastebėta, kad naujasis delta atmainos protrūkis išplito ir tarp vakcinuotų – jie jautė simptomus, yra ir atsidūrusių ligoninėje, tačiau nė vienas iš jų nemirė.

Baltieji Rūmai pabrėžė, kad vakcinos apsaugo nuo delta atmainos sunkių simptomų ir mirčių, tačiau ji plinta nepalyginti greičiau nei kitos mutacijos ir tokiu būdu didėja užsikrėtusių ir ligoninėse gydomų nepasiskiepijusių žmonių.

„Būtina, kad kuo daugiau žmonių pasiskiepytų, kad užkirstų kelią šiai mutacijai. Vakcinuoti ir nevakcinuoti žmonės, užsikrėtę šia mutacija, turi daugiau viruso savo organizme palyginti su ankstesnėmis mutacijomis“, – aiškino K. Jean-Pierre.

Prieš du mėnesius delta atmaina sudarė 1 proc. visų COVID-19 atvejų Amerikoje. Dabar – 80 proc.

Viena po kitos Valstijos negaili net šimtinės, kad priverstų gyventojus skiepytis. Šalies prezidentas Joe Bidenas ragina visas Valstijas skirti po 100 dolerių sutikusiam skiepytis žmogui. Tą jau daro Montana ir Niujorkas.

„Žinojau, kad pradės siūlyti pinigus, todėl laukiau. Pernelyg nesirūpinau, žinojau, kad ta akimirka ateina, tai šiek tiek palūkėjau“, – kalbėjo vienas skiepytis atėjęs amerikietis.

Savo ruožtu Čekijos Vyriausybė valstybės tarnautojams už skiepą mainais siūlo atostogas.

„Visi valstybės tarnautojai, kurie pasiskiepijo nuo sausio 1 d., gauna dvi dienas apmokamų atostogų. Jie gali šias dienas išnaudoti iki šių metų pabaigos. Raginu to imtis ir privatų sektorių, dideles kompanijas, kad motyvuotų savo darbuotojus skiepytis“, – kalbėjo Čekijos prezidentas Andrejus Babišas.

O vokiečiams užtenka ir tradicinės bratwurst dešrelės.

„Šios akcijos teigiama pusė – apsaugok save ir kitus pasiskiepijęs. O pinigai už dešrelę bus paaukoti vietos vaikų globos namams“, – kalbėjo Vokietijos Skiepų centro vadovas.

Estijoje dėmesio centre – artėjantys mokslo metai. Antrame pagal dydį Tartu mieste paskiepyta jau daugiau nei pusė 12–17 metų moksleivių.

„Noriu grįžti į mokyklą. Per ilgai mokiausi nuotoliniu būdu“, – šnekėjo Estijos moksleivė Gloria.

Panašu, kad Tartu iki rugsėjo 1-osios pavyks paskiepyti 70 proc. moksleivių. Likusioje Estijoje paskiepyta mažiau nei 30 proc. moksleivių. Tartu sėkmės receptas – jokios registracijos skiepui, užtenka ateiti į skiepų centrą, o ir moksleiviai pasiilgę suolo.

„Moksleiviai nori kuo greičiau pasiskiepyti, nes nekantrauja grįžti į mokyklą. Tartu – Estijos švietimo sostinė“, – sakė Estijos biologijos mokytojas Ottas Maidre.

Jeigu iki rugsėjo 1-osios estai nepaskiepys bent 70 proc. moksleivių, bus svarstoma leisti skiepyti tiesiog mokyklose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birute

Birute portretas
Tarp kitko, Amerikoje Nanci Pelosi skiepijosi pries zurnalistus su svirksto apsaugos kamsteliu uzdarytu. Kazkas yra padidine nuotrauka ir ta fakta pabreze.Tie klounai taip ir demonstruoja tik be arestu ir musimu is policijos puses.

Audra

Audra portretas
Tuoj gama prasides po deltos!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Madingai kosmonautu kostiumai atrodo? Kokia marke, nes reikia isigyti nuo debilizmo kad apsaugotu.....
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių